Τεχνολογία

Η Κίνα αποκαλύπτει παρουσιαστή ειδήσεων με τεχνητή νοημοσύνη, που είναι σχεδόν δυσδιάκριτος από τον πραγματικό άνθρωπο

Την ίδια ημέρα, τα κινεζικά κρατικά ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης National Business Daily (NBD) και η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Xiaoice ανακοίνωσαν από κοινού την επίσημη έναρξη των συνεργατικών τους τηλεοπτικών προγραμμάτων ζωντανής μετάδοσης ειδήσεων που εκτελούνται εξ ολοκλήρου από την τεχνητή νοημοσύνη - το πρώτο του είδους του.

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα ονομάζεται "AI Business Daily". Θα μεταδίδει οικονομικές ειδήσεις 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα, με οικοδεσπότες δύο παρουσιαστές ειδήσεων ΤΝ - με τα ονόματα N Xiaohei και N Xiaobai - που υποστηρίζονται τεχνικά από την Xiaoice.

Οι N Xiaohei και N Xiaobai είναι εικονικά αντίγραφα δύο πραγματικών παρουσιαστών ειδήσεων - ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Το πλαίσιο Xiaoice χρησιμοποιεί δεδομένα που συλλέγονται από τους δύο πραγματικούς παρουσιαστές για να εκπαιδεύσει τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης του. Εν τω μεταξύ, η τεχνολογία Xiaoice Neural Rendering (XNR) κάνει τις εκφράσεις του προσώπου και τις κινήσεις του σώματος των εικονικών ανθρώπων να φαίνονται πραγματικές και φυσικές.

Οι AI παρουσιαστές έχουν εμφανιστεί σε τηλεοπτικά προγράμματα της Κίνας στο παρελθόν, αλλά τότε μπορούσαν να αναγνωριστούν αμέσως. Από τη δοκιμαστική έναρξη του AI Business Daily στις 11 Οκτωβρίου 2021, ο λογαριασμός Douyin του N Xiaohei -η κινεζική έκδοση του TikTok- έχει συγκεντρώσει πάνω από 3 εκατομμύρια θαυμαστές, παρά το γεγονός ότι το πραγματικό πρόσωπο δεν εμφανίστηκε στον αέρα για 70 ημέρες. Η Xiaoice, σε συνεργασία με την NBD, έχει επιδείξει την ικανότητά της να αναπτύσσει εικονικά αντίγραφα που είναι σχεδόν δυσδιάκριτα από τους πραγματικούς ανθρώπους μέσω προηγμένων τεχνολογιών εκμάθησης και απόδοσης τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η τεχνολογία εκμάθησης μικρών δειγμάτων του Xiaoice Framework επέτρεψε στους δύο εικονικούς ανθρώπους να ολοκληρώσουν τον κύκλο εκπαίδευσής τους σε μία εβδομάδα. Ο Κινέζος σχολιαστής επιχειρήσεων Zeng Xiangling δήλωσε ότι στο παρελθόν χρειάζονταν μεγάλοι κύκλοι εκπαίδευσης για να εκπαιδευτούν οι τεχνητές νοημοσύνες, ενώ οι σύντομοι κύκλοι εκπαίδευσης μειώνουν σημαντικά το υψηλό κόστος ανάπτυξης των τεχνητών νοημοσυνών.

Και όχι μόνο αυτό, ο τεχνικός οδηγός του Xiaoice Framework καθιστά δυνατή την αυτοματοποίηση από άκρη σε άκρη, επιτρέποντας να συλλέγει, να επεξεργάζεται και να μεταδίδει οικονομικές ειδήσεις μόνη της. Από την ανάγνωση οικονομικών πληροφοριών, τη δημιουργία κειμένου και γραφημάτων και το συγχρονισμό με τον προ-εκπαιδευμένο εικονικό παρουσιαστή, η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να μεταδώσει ένα πλήρες ζωντανό βίντεο στο δίκτυο χωρίς καμία ανθρώπινη βοήθεια.

"Η εποχή ενός ακατάπαυστου, ασφαλούς και αξιόπιστου  Όντος έφτασε", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Xiaoice Li Di. "Θα παρέχει μια σταθερή παραγωγή ειδήσεων".

Σύμφωνα με μια έκθεση της NBD, οι παρουσιαστές ειδήσεων διαμορφώνονται με τη χρήση τεχνολογίας νευρωνικών δικτύων βαθιάς μάθησης, επιτρέποντάς τους να μεταδίδουν στα μανδαρινικά, τα αγγλικά και άλλες γλώσσες. Η προηγμένη τεχνολογία AI χρησιμοποιείται τώρα για την αναβάθμιση και τον μετασχηματισμό της κινεζικής βιομηχανίας μέσων ενημέρωσης καθώς και της κινηματογραφικής βιομηχανίας της. Μετά την επιτυχία του προγράμματος AI Business Daily, κάθε ειδησεογραφικό κανάλι NBD θα συνεργάζεται τώρα επίσης πλήρως με την Xiaoice για τη δημιουργία τηλεοπτικών προγραμμάτων AI.

Το Xiaoice, ή "Microsoft Little Ice", είναι ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύχθηκε από τη Microsoft Asia το 2014. Η εταιρεία ήταν παλαιότερα γνωστή ως AI Xiaoice Team of Microsoft Software Technology Center Asia. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη ομάδα Ε&Α AI της Microsoft. Τον Ιούλιο του 2020, η Microsoft διαχώρισε την επιχείρησή της Xiaoice σε ξεχωριστή εταιρεία, επιτρέποντάς της να λειτουργεί ως ανεξάρτητη οντότητα στην Κίνα και σε άλλες ασιατικές χώρες. Το πλαίσιο Xiaoice είναι ένα από τα ολοκληρωμένα πλαίσια τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο με τις μεγαλύτερες αλληλεπιδράσεις AI παγκοσμίως.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Xiaoice Li Di δήλωσε τον Οκτώβριο του 2021 ότι τα τελευταία δύο χρόνια δημιουργήθηκε ένας μεγάλος αριθμός θεμάτων τεχνητής νοημοσύνης και ο αριθμός αυτός θα επεκταθεί γρήγορα. Ο Li αναμένει ότι τα AIs θα ξεπεράσουν τελικά τον ανθρώπινο πληθυσμό, ενσωματώνοντας παράλληλα την ποικιλομορφία και την ατομική προσαρμογή.

Oι Κίνδυνοι της τεχνητής νοημοσύνης

Η τεχνητή νοημοσύνη δεν χρειάζεται να τρώει ή να κοιμάται, ούτε αρρωσταίνει ούτε χρειάζεται αμοιβή για υπερωρίες, και τώρα μπορεί να παράγει ενεργά ειδησεογραφικό περιεχόμενο. Ωστόσο, πολλοί ανησυχούν επίσης πολύ για την ταχεία ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο κ. Γουάνγκ, ειδικός επί 20 χρόνια στον κλάδο της πληροφορικής στην Ιαπωνία, δήλωσε στους Epoch Times ότι η τεχνητή νοημοσύνη έχει ξεπεράσει κατά πολύ τους ανθρώπους όσον αφορά τις μεθόδους υπολογισμού, τις επιδόσεις και την ικανότητα μάθησης. Αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν έχει ηθική, ήθος ή προσωπικές αξίες. Αν αυτή η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης βρεθεί στα χέρια λάθος ανθρώπου, θα μπορούσε να είναι καταστροφική για την ανθρωπότητα.

Η τρέχουσα τεχνολογία ρομποτικής είναι επίσης πολύ προηγμένη. Ορισμένα ρομπότ μπορούν ακόμη και να ξεπεράσουν τους ανθρώπους ή τα ζώα σε πολλές φυσικές δραστηριότητες. Μόλις οι τεχνητές νοημοσύνες αποκτήσουν τη δυνατότητα να ενεργούν σωματικά, οι άνθρωποι μπορεί να μην έχουν τη δύναμη να αντισταθούν, παρέχοντας στους ανθρώπους που ελέγχουν τις τεχνητές νοημοσύνες τη δυνατότητα να κάνουν ό,τι επιθυμούν, πρόσθεσε ο Wang.

Ο ανώτερος επαγγελματίας των μέσων ενημέρωσης Shi Shan δήλωσε στους Epoch Times ότι το κινεζικό καθεστώς δεν έχει κατώτατο όριο για την απάτη.

"[Η τεχνολογία AL του CCP] μπορεί τώρα να παράγει έναν σχεδόν τέλειο εικονικό παρουσιαστή ειδήσεων, αλλά τι είναι το επόμενο βήμα; Ένας ψεύτικος πολιτικός; Ένας ηγέτης κόμματος; Ίσως αυτό να έχει ήδη γίνει", δήλωσε ο Shi. "Το CCP είναι καλό στην παραπλάνηση. Οι διεθνείς κοινότητες πρέπει τώρα να δώσουν μεγάλη προσοχή στη γνησιότητα των οπτικοακουστικών προγραμμάτων της Κίνας και του άλλου περιεχομένου των μέσων ενημέρωσης".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεγάλα δεδομένα

Τα μεγάλα δεδομένα είναι το κλειδί για την έρευνα και την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης: όσο περισσότερα είναι τα σχετικά δεδομένα, τόσο καλύτερα εκπαιδεύεται η τεχνητή νοημοσύνη. Ενώ αναπτύσσει ταχύτατα τη δική της τεχνητή νοημοσύνη, το ΚΚΚ περιορίζει σκόπιμα τη ροή κινεζικών δεδομένων στο εξωτερικό.

Η Κίνα χρησιμοποιεί τον τεράστιο πληθυσμό της για τη συλλογή και την ανάπτυξη της τοπικής της τεχνολογίας Al. Ο Tang Bohua, ένας εξεταστής διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε στην κινεζική έκδοση της εφημερίδας The Epoch Times ότι η έλλειψη σεβασμού του CCP για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προστασία της ιδιωτικής ζωής τους ανοίγει ένα τεράστιο σύνολο δεδομένων, ενώ ο σεβασμός των Ηνωμένων Πολιτειών για τα δικαιώματα αυτά κρατά τα σύνολα δεδομένων ελλιπή.

Στις 4 Ιανουαρίου, το CCP εισήγαγε μια νέα έκδοση των "μέτρων αναθεώρησης της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο". Οι πρόσφατα επικαιροποιημένοι κανόνες θα απαιτούν από όλες τις κινεζικές εταιρείες πλατφόρμας δικτύου με δεδομένα για περισσότερους από 1 εκατομμύριο χρήστες να υποβάλλονται σε έλεγχο ασφαλείας πριν από την εισαγωγή τους στο εξωτερικό.

Μια καθηγήτρια νομικής στο Εθνικό Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Ταϊπέι της Ταϊβάν, η Christy Jiang, δήλωσε στο Radio Free Asia στις 4 Ιανουαρίου ότι πιστεύει ότι το όριο του ενός εκατομμυρίου χρηστών πιθανότατα περιλαμβάνει όλες τις κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας που μπορεί να επιδιώκουν την εισαγωγή τους στο εξωτερικό. τα τελευταία δύο χρόνια, και ο αριθμός θα επεκταθεί γρήγορα. Ο Li αναμένει ότι οι τεχνητές νοημοσύνες θα ξεπεράσουν τελικά τον ανθρώπινο πληθυσμό, ενώ θα ενσωματώσουν την ποικιλομορφία και την ατομική προσαρμογή.

Στις 20 Οκτωβρίου 2021, την ένατη ημέρα μετά τη δοκιμαστική έναρξη της AI TV της NBD, η Κρατική Διοίκηση Ραδιοφώνου, Κινηματογράφου και Τηλεόρασης της Κίνας, δημοσίευσε το τμήμα του "14ου πενταετούς σχεδίου" που περιγράφει λεπτομερώς τη στρατηγική της για τη μετάδοση ειδήσεων και τα οπτικοακουστικά δίκτυα. Το σχέδιο προτείνει την ενίσχυση των εφαρμογών ΤΝ στην παραγωγή και μετάδοση ειδήσεων, όπως η προώθηση της ευρείας χρήσης εικονικών παρουσιαστών σε τηλεοπτικά προγράμματα και η βελτίωση της αποτελεσματικότητας της παραγωγής ειδήσεων και της μετάδοσης με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

 

Μια στρατηγική προτεραιότητα

Το CCP έχει δώσει προτεραιότητα στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης τα τελευταία χρόνια, καθιστώντας την "βασική εθνική αναπτυξιακή στρατηγική". Έχει αναθέσει την τεχνητή νοημοσύνη σε πολλές πτυχές της καθημερινής ζωής, όχι μόνο για να παρακολουθεί και να ελέγχει τον λαό της, αλλά και για να χρησιμοποιήσει τον τεράστιο πληθυσμό της για να προωθήσει την ανάπτυξη.

Για να ενισχύσει την ταχεία ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, το ΚΚΚ έχει εκδώσει μια σειρά από υποστηρικτικές πολιτικές και κανονισμούς, συμπεριλαμβανομένων του "Made in China 2025" και του "13ου πενταετούς σχεδίου".

Το 2017, το Κρατικό Συμβούλιο της Κίνας εξέδωσε το "Σχέδιο Ανάπτυξης Τεχνητής Νοημοσύνης Νέας Γενιάς", τονίζοντας τη σημασία της Τεχνητής Νοημοσύνης στο να βοηθήσει την κυβέρνηση να κατανοήσει και να ελέγξει την κοινωνία.

"Η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να αντιληφθεί με ακρίβεια, να προβλέψει και να προειδοποιήσει έγκαιρα τις κύριες τάσεις της κοινωνίας. [Μπορεί] να αντιληφθεί τη νόηση και τις ψυχολογικές αλλαγές των ανθρώπων και να αποφασίσει προληπτικά τις αντιδράσεις. [Αυτή η τεχνολογία] θα βελτιώσει σημαντικά την ικανότητα και το επίπεδο της κοινωνικής διακυβέρνησης. Είναι αναντικατάστατη για την αποτελεσματική διατήρηση της κοινωνικής σταθερότητας", σύμφωνα με το σχέδιο.

"Θα έχει βαθύ αντίκτυπο στη διαχείριση της κυβέρνησης, την οικονομική ασφάλεια, την κοινωνική σταθερότητα και την παγκόσμια διακυβέρνηση".

Ο αρθρογράφος οικονομικών και οικονομικών του Χονγκ Κονγκ Alexander Liao δήλωσε ότι το CCP πιστεύει ότι η αναδυόμενη τεχνολογική επανάσταση -η τεχνητή νοημοσύνη- μπορεί να φέρει νέα ζωή στο αυταρχικό σύστημα, το οποίο βρισκόταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Το 2013, το CCP πρότεινε το σχέδιο "Εκσυγχρονισμός του εθνικού συστήματος διακυβέρνησης και της ικανότητας διακυβέρνησης" και το υιοθέτησε πέντε χρόνια αργότερα στην ολομέλεια του 2019. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ένα κινεζικό κρατικό μέσο ενημέρωσης, το σχέδιο είναι "μια σειρά θεσμικών ρυθμίσεων που αποσκοπούν στο να καταστήσουν το σύστημα διακυβέρνησης της Κίνας όλο και πιο ολοκληρωμένο, επιστημονικά τυποποιημένο και να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά".

Το 2014, το CCP εγκαινίασε το "σύστημα κοινωνικής πίστωσης", το οποίο συνέδεσε την κοινωνική συμπεριφορά όλων των απλών πολιτών με το σύστημα παρακολούθησης μεγάλης κλίμακας στην ηπειρωτική Κίνα. Υιοθέτησε την αναγνώριση προσώπου και την τεχνολογία ανάλυσης μεγάλων δεδομένων για να πραγματοποιήσει κοινωνικό έλεγχο μεγάλης κλίμακας με τεχνητή νοημοσύνη.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...