Τεχνολογία

Δορυφορικό ίντερνετ: Αντίστροφη μέτρηση για την εφαρμογή του στην Ελλάδα

Ανοίγει ο δρόμος για τη λειτουργία του δορυφορικού ίντερνετ ευρείας χρήσης στην Ελλάδα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που συνυπέγραψαν ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θοδωρής Λιβάνιος και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Ειδικότερα, η υπ' αριθμ. 57/ΦΕΚ Β' 4938/25-10-2021 Κοινή Υπουργική Απόφαση:

- Επικαιροποιεί την ειδική διαδικασία για την αδειοδότηση της εγκατάστασης τυποποιημένων κατασκευών κεραιών.

- Θεσπίζει νέο κανονιστικό πλαίσιο για την τοποθέτηση των τυποποιημένων κεραιών που πληρούν συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές ασφαλείας. Οι κεραίες που περιγράφονται παραπάνω θα χρησιμοποιούνται από τις εταιρείες προκειμένου να παρέχουν στους καταναλωτές υπηρεσίες ίντερνετ μέσω δορυφόρου, εξασφαλίζοντας σταθερή σύνδεση σε υψηλές ταχύτητες και χαμηλό χρόνο απόκρισης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τουρκικό ή πακιστανικό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου “χτύπησε” τα ινδικά κέντρα διοικήσεως και Τρία γαλλικής κατασκευής ινδικά μαχητικά ;

Ένα σενάριο λέει ότι οι Τούρκοι εμπλέκονται αλλά και οι Πακιστανοί διαθέτουν ανάλογα ισχυρά συστήματα