Τεχνολογία

ProfitLevel: Νέες καταγγελίες κατά του Facebook - Ποιο το πρόβλημα

Η εταιρεία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ έρχεται αντιμέτωπη με περαιτέρω αποκαλύψεις. Ο πρωταρχικός στόχος του κοινωνικού δικτύου ήταν να συνδέει τους ανθρώπους. Κανείς δεν ξέρει εάν ο Διευθύνων Σύμβουλος της πιο διάσημης κοινωνικής πλατφόρμας στον κόσμο έχει ξεχάσει τον λόγο πίσω από την ίδρυση του Facebook. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι ο ιδρυτής θα πρέπει να αντιμετωπίσει ξανά σοβαρές κατηγορίες, όπως συνέβη με την υπόθεση της Cambridge Analytica.

Η Wall Street Journal προχώρησε σε μια σειρά από καταγγελίες που βασίζονται σε πληροφορίες από εσωτερικές πηγές της εταιρείας. Τα έγγραφα αποκαλύπτουν σοβαρά προβλήματα στα οποία το Facebook έχει αντιταχθεί. Σύμφωνα με την καταγγελία, το κοινωνικό δίκτυο εφάρμοζε διαφορετικούς κανόνες για τον έλεγχο της επικοινωνίας διασημοτήτων, πολιτικών και άλλων διάσημων προσωπικοτήτων από αυτούς που ισχύουν για τους απλούς χρήστες.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί ο ισχυρισμός ότι το Facebook αγνόησε ουσιαστικά πληροφορίες για ναρκωτικά και εμπορία ανθρώπων. Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα έγγραφα, οι υπάλληλοι της εταιρείας επεσήμαιναν τακτικά ανθρώπους και πληροφορίες που σχετίζονταν με καρτέλ ναρκωτικών και εμπορία ανθρώπων, αλλά η απάντηση της εταιρείας φέρεται να ήταν «αδύναμη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Sophie Zhang, πρώην data scientist στην εταιρεία, έφερε τις τελευταίες πληροφορίες στην υπόθεση. Πρόσφατα μίλησε σε επιτροπή νομοθετών στο βρετανικό κοινοβούλιο. Ουσιαστικά επιβεβαίωσε τις υποψίες γιατί, σύμφωνα με τη μαρτυρία της, το Facebook επέτρεψε σε αυταρχικές κυβερνήσεις να χειραγωγούν τον πολιτικό λόγο. Η Zhang δήλωσε ότι το Facebook είναι μια εταιρεία της οποίας ο επίσημος στόχος είναι να βγάλει χρήματα και επικεντρώνεται περισσότερο στην προστασία της.

Αν και η διαγραφή ψεύτικων λογαριασμών αποτελεί μέρος της πολιτικής του Facebook, υπήρξαν παραβιάσεις κατά τη διαγραφή ψεύτικων λογαριασμών. Το Facebook γνώριζε την παραβίαση. Η Zang δήλωσε ότι απολύθηκε από το Facebook επειδή προτιμούσε την αφαίρεση ψεύτικων λογαριασμών ως αστικό της καθήκον έναντι των εντολών της διοίκησης.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι η αγωγή από τους ίδιους τους μετόχους της. Μια ομάδα μετόχων δήλωσε ότι το Facebook παρείχε στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ 5 δισεκατομμύρια δολάρια για να επιλύσει ένα σκάνδαλο γνωστό ως υπόθεση Cambridge Analytica. Μετά από έρευνα ενός έτους για την υπόθεση της Cambridge Analytica, το Facebook στις ΗΠΑ χρειάστηκε να πληρώσει πρόστιμο ρεκόρ 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για «εξαπάτηση» χρηστών κρατώντας τα προσωπικά τους στοιχεία απόρρητα. Η εταιρεία παραβίασε το διάταγμα συναίνεσης του 2012, κοινοποιώντας πληροφορίες που ανήκαν σε 87 εκατομμύρια χρήστες με την πλέον ανενεργή βρετανική εταιρεία πολιτικών συμβούλων, Cambridge Analytica. Λόγω του σκανδάλου, οι μετοχές του Facebook μειώθηκαν έως και 40% το 2018.

Τα έγγραφα δείχνουν επίσης ότι το Facebook γνώριζε ότι η πλατφόρμα Instagram ήταν τοξική για τους εφήβους. Η πλατφόρμα φαίνεται να μοιράζεται μόνο αυτό που ταιριάζει στο κοινό. Μια έρευνα που διεξήχθη από το ίδιο το Facebook διαπίστωσε ότι το Instagram δεν είναι ένα κατάλληλο μέρος, ειδικά για εφήβους, και επιδεινώνει την εικόνα τους για τον εαυτό τους. Παραδόξως, ο «γίγαντας» του Zuckerberg δεν δημοσίευσε τη μελέτη.

Η αξία των μετοχών της εταιρείας μοιάζει με roller coaster. Στην περίπτωση του Instagram είδαμε επιτέλους τη δημοσίευση πληροφοριών. Τα έξι εσωτερικά έγγραφα που συνοψίζουν την έρευνα που διέρρευσε δημοσιεύτηκαν πλήρως στις 29 Σεπτεμβρίου. Το έγγραφο αποκάλυψε ότι το Facebook γνώριζε πόσο επιβλαβές θα μπορούσε να είναι το Instagram. Ο τεχνολογικός γίγαντας γνώριζε επίσης πιθανές λύσεις για τη μείωση αυτής της ζημιάς. Η έρευνα του Facebook υποδηλώνει ότι τα κοινωνικά δίκτυα πρέπει να υπόκεινται σε αυστηρότερους κανονισμούς και να βρίσκουν  λύσεις για την προστασία της ψυχικής υγείας των χρηστών τους.

Η PROFITFXLEVEL (εφεξής, ProfitLevel) είναι καταχωρημένη επωνυμία της BCM Begin Capital Markets CY Ltd, μια Κυπριακή Εταιρεία Επενδύσεων (CIF) που εποπτεύεται και ρυθμίζεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (CySEC) με την άδεια CIF αριθ. 274/15 και εγγεγραμμένη διεύθυνση Αγίας Φυλαξίας 182, Επιχειρηματικό Κέντρο Κοφτερό, Γραφείο 103, 3083 Λεμεσός, Κύπρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι μελλοντικές δηλώσεις βασίζονται σε υποθέσεις και τρέχουσες προσδοκίες, οι οποίες μπορεί να είναι ανακριβείς ή στο τρέχον οικονομικό περιβάλλον, το οποίο μπορεί να αλλάξει. Τέτοιες δηλώσεις δεν αποτελούν εγγύηση για μελλοντική απόδοση. Περιλαμβάνουν κινδύνους και άλλες αβεβαιότητες που είναι δύσκολο να προβλεφθούν. Τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν ουσιαστικά από αυτά που εκφράζονται ή υπονοούνται σε οποιεσδήποτε μελλοντικές δηλώσεις.

Αποποίηση ευθυνών: Το περιεχόμενο αυτού του υλικού αποτελεί επικοινωνία μάρκετινγκ και δεν πρέπει να θεωρείται ως οποιουδήποτε είδους επενδυτική συμβουλή ή / και επενδυτική έρευνα ή / και πρόσκληση για οποιεσδήποτε συναλλαγές. Αυτό το υλικό προετοιμάστηκε για ενημερωτικούς / εκπαιδευτικούς σκοπούς μόνο και δεν συνεπάγεται υποχρέωση εκτέλεσης επενδυτικών συναλλαγών ούτε εγγυάται ή προβλέπει μελλοντική απόδοση. Η BCM Begin Capital Markets Cy Ltd και τα σχετικά πρόσωπα της, συμπεριλαμβανομένων θυγατρικών, αντιπροσώπων, διευθυντών ή υπαλλήλων, δεν εγγυώνται την ακρίβεια, την εγκυρότητα, την επικαιρότητα ή την πληρότητα οποιωνδήποτε πληροφοριών / δεδομένων που παρέχονται από τρίτα μέρη και δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια προκύψει από επένδυση που πραγματοποιείται βάσει των εν λόγω πληροφοριών / δεδομένων. Οι προηγούμενες αποδόσεις δεν διασφαλίζουν τις μελλοντικές.

Προειδοποίηση κινδύνου: Τα CFD είναι πολύπλοκα μέσα και διατρέχουν υψηλό κίνδυνο γρήγορης απώλειας χρημάτων λόγω μόχλευσης. | Το 77,25% των λογαριασμών επενδυτών λιανικής χάνουν χρήματα όταν ανταλλάσσουν CFD με αυτόν τον πάροχο. | Θα πρέπει να σκεφτείτε εάν καταλαβαίνετε πώς λειτουργούν τα CFD και αν μπορείτε να αναλάβετε τον υψηλό κίνδυνο απώλειας των χρημάτων σας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ