Τεχνολογία

WhatsApp: Σε ποιούς θα "ρίξει μαύρο" από αύριο

Σε ισχύ τίθενται από αύριο, Σάββατο (15/05), οι νέοι όροι χρήσης του WhatsApp και οι χρήστες που αν δεν τους αποδεχθούν, αναμένεται να χάσουν την πρόσβαση σε ορισμένες λειτουργίες της δημοφιλούς εφαρμογής.

Το WhatsApp εισήγαγε πρόσφατα νέες πολιτικές απορρήτου για τους χρήστες του, οι οποίοι θα πρέπει να τις αποδεχθούν μέχρι αύριο, αν θέλουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν όλες τις δυνατότητές του.

Σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα έχουν πρόσβαση στη λίστα συνομιλιών, δεν θα μπορούν να πραγματοποιήσουν κλήσεις ήχου και βίντεο, ενώ δεν θα λαμβάνουν καν ειδοποιήσεις για νέα μηνύματα.

Η νέα πολιτική απορρήτου της εφαρμογής περιλαμβάνει όρους, σύμφωνα με τους οποίους η κοινοποίηση δεδομένων στο Facebook αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση χρήσης της.

Κάτι που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, αναγκάζοντας το Facebook να αναβάλει τις αλλαγές όσον αφορά στην κοινή χρήση δεδομένων μεταξύ των δύο κοινωνικών δικτύων.

Και μπορεί οι λογαριασμοί των χρηστών να μην διαγραφούν, ωστόσο, όπως ανακοίνωσε το WhatsApp, όσοι αρνούνται τους νέους όρους, δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις βασικές λειτουργίες της.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, πολλοί χρήστες στράφηκαν πάντως ήδη σε άλλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, όπως τις Viber, Signal και Telegram, στις οποίες τα μηνύματα αποκρυπτογραφούνται.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ