Τεχνολογία

Οι νέοι κατάσκοποι της Κίνας: Ρομπότ που μοιάζουν με ζώα - Εντυπωσιάζει ο ρομποτικός λευκός καρχαρίας (εικόνες-βίντεο)

Εντυπωσιάζουν οι Κινέζοι μηχανικοί με τα δημιουργία ρομπότ που μοιάζουν με ζώα. Στη στρατιωτική έκθεση στο Πεκίνο την παράσταση έκλεψε ένας λευκός ρομποτικός καρχαρίας.

Κινέζοι μηχανικοί παρουσίασαν έναν ρομποτικό καρχαρία κατά τη διάρκεια στρατιωτικής έκθεσης στο Πεκίνο. Αν και παρουσιάστηκαν και άλλα ρομπότ που προσομοιάζουν σε ζώα, οι καρχαρίες που προσέλκυσαν την μεγαλύτερη προσοχή.

Έναν ρομποτικό λευκό καρχαρία παρουσίασαν Κινέζοι μηχανικοί σε στρατιωτική έκθεση στο Πεκίνο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ, η κύρια λειτουργία του καρχαρία – ρομπότ είναι η υποβρύχια αναγνώριση, με τους κατασκευαστές του να διατείνονται ότι μπορεί να βυθιστεί σε βάθος 150 μέτρων.

Κατά τους δημιουργούς του ρομπότ, η συσκευή είναι γρήγορη και σχετικά αθόρυβη, ενώ είναι σχεδιασμένη για αποστολές αναζήτησης, ελέγχου και αναγνώρισης.

Εκτιμάται ότι ο ρομποτικός καρχαρίας θα είναι αόρατος για τα υποβρύχια σόναρ, καθώς αναπτύχθηκε για να «κρύβεται» ανάμεσα σε άλλα θαλάσσια όντα.

​Τους τελευταίους μήνες στη στρατιωτική βιομηχανία έχουν κάνει την εμφάνισή τους αρκετές ιδιαίτερες συσκευές, μεταξύ των οποίων και ένα κυνηγετικό όπλο - drone.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ