Τεχνολογία

Η Καλαμάτα γίνεται η πρώτη 5G πόλη στην Ελλάδα με τη συνδρομή των Κινέζων

Καταγράφηκαν εντυπωσιακές ταχύτητες στη χρήση data, καθώς άγγιξαν επιδόσεις αντίστοιχες με οπτική ίνα

H Wind, σε συνεργασία με τη Huawei, δημιούργησαν από κοινού μια ζώνη λειτουργίας της υπέρτερης εμπειρίας 5G, για πρώτη φορά στη χώρα μας, στην πόλη της Καλαμάτας.

Σε αυτήν τη ζώνη λειτουργίας αναπτύχθηκαν σημεία στα οποία κάτοικοι και επισκέπτες της Καλαμάτας έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις δυνατότητες του δικτύου 5G το οποίο είναι βασισμένο Ε2Ε σε εξοπλισμό της Huawei. Με βάση αυτό το δίκτυο και με χρήση 5G Smartphone και CPE της Huawei, παρέχεται στο κοινό η δυνατότητα να γευτούν την υπέρτερη εμπειρία ταχυτήτων 5G.

Το πιλοτικό δίκτυο που αναπτύχθηκε καλύπτει την κεντρική πλατεία της πόλης και σημεία ενδιαφέροντος όπως το Δημαρχείο, το Πνευματικό κέντρο, το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, αλλά και το ξενοδοχείο Filoxenia του Ομίλου Grecotel στην παραλία της πόλης, αναδεικνύοντας την Καλαμάτα στην πρώτη πόλη στην χώρα που εγκαινιάζει τη λειτουργία του δικτύου 5G.

Το πιλοτικό αυτό δίκτυο υλοποιήθηκε με χρήση εμπορικά διαθέσιμου εξοπλισμού, λογισμικού και λύσεων 5G της Huawei, πρωτοπόρου εταιρείας σε τεχνολογία και δίκτυα επόμενης γενιάς 5G. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών με 5G smartphone της Huawei , καταγράφηκαν εντυπωσιακές ταχύτητες στη χρήση data, καθώς άγγιξαν επιδόσεις αντίστοιχες σύνδεσης με οπτική ίνα (>1.2 Gbps download), ταχύτητες δηλαδή πολλαπλάσιες από αυτές των υπαρχόντων δικτύων 4G.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος
Ελληνοτουρκικά 0

Κλίμα έντασης στα σύνορα! Την ώρα που η Τουρκία πιέζει τον Έβρο, η στάση του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως φέρνει κύμα αντιδράσεων

Το «Δόγμα Οζάλ» για το Μεταναστευτικό-Σειρά δημοσιευμάτων του ελληνικού τύπου μιλούν για ραγδαία αύξηση ενδιαφέροντος...
Ελληνοτουρκικά 0

Τέλος οι βόλτες - Το επίσημο έγγραφο-σφαλιάρα που πέταξε έξω από την Ελλάδα ανώτατο στέλεχος Τούρκων εθνικιστών που ήθελε...παιχνίδια

Ηχηρό μήνυμα μηδενικής ανοχής εξέπεμψαν οι ελληνικές αρχές στον Έβρο, μπλοκάροντας την είσοδο και επιβάλλοντας 3ετή...