Τεχνολογία

Κινδυνεύει με πρόστιμο το Facebook για την έκδοση κρυπτονόμισματος

Το Facebook που αναμένεται να πληρώσει 5 δισ. δολ. σε πρόστιμα για παραβίαση του κανονισμού για τα προσωπικά δεδομένα, σχεδιάζει να λανσάρει κρυπτονόμισμα, κάτι που έχει δημιουργήσει ανησυχίες στους βουλευτές.

Πρόταση, προκειμένου να μην μπορούν τα μέγαλα ονόματα της Τεχνολογίας να λειτουργούν ως χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ή να εκδίδουν τα δικά τους κρυπτονομίσματα, έχουν συντάξει η Δημοκρατικοί (που αποτελούν και την πελιοψηφία) στην Επιτροπή Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ - μία κίνηση που αυξάνει την πίεση στο Facebook, μετά τα σχέδιά του να λανσάρει το δικό του κρυπτονόμισμα, το Libra.

Σύμφωνα με το Reuters, οι τεχνολογικές εταιρείες με ετήσια παγκόσμια έσοδα άνω των 25 δισ. δολ., οι οποίες θα παραβιάζουν αυτούς τους κανόνες, θα βρίσκονται αντιμέτωπες με πρόστιμο 1 εκατ. δολ. την ημέρα.Η νέα προωθούμενη νομοθεσία έχει σκοπό να ορίσει τι νοείται ως μεγάλη τεχνολογική επιχείρηση και να τις εμποδίσει να διαχειρίζεται «ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που προορίζονται για ευρεία χρήση ως μέσο ανταλλαγής, μονάδα λογαριασμού, μέσο αποθήκευσης περιουσίας ή οποιαδήποτε παρόμοια λειτουργία».

Το Facebook, άλλωστε, φαίνεται να απασχολεί και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με την Wall Street Journal, σχετικά με τη λειτουργία του κρυπτονομίσματος.

Το κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε τα σχέδια για τη δημιουργία κρυπτονομίσματος, το οποίο θα μπορούσε να βγει στην αγορά μέσα στο 2020, τον προηγούμενο μήνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ