Τεχνολογία

Αυτό είναι το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο - Δείτε ποιος είναι ο αγοραστής του! (φωτο)

Για τα 110 χρόνια «ζωής» της η Bugatti δημιούργησε έναν μαύρο «πύραυλο» που παίρνει τα σκήπτρα του πιο ακριβού αυτοκινήτου όλων των εποχών.

Πρόκειται για ένα... άκρως διαστημικό όχημα που δεν θα φάνταζε ξένο στον κόσμο του Star Wars και του κακού της ιστορίας Darth Vader, ο οποίος σίγουρα θα το είχε ως αγαπημένο μεταφορικό μέσο.

Το όνομα αυτού «La Voiture Noire» (Το Μαύρο Αυτοκίνητο) το οποίο αποτιμάται στα 11 εκατομμύρια ευρώ. Σημειωτέον ότι με αυτά τα λεφτά θα μπορούσε κάποιος να αγοράσει... 300 Tesla Model 3s.

bugggaaa.jpg

Το δημιούργημα της Bugati έχει ήδη πωληθεί και κυκλοφορούν έντονες φήμες ότι αγοραστής και νέος ιδιοκτήτης είναι ο πρώην δ/νων σύμβουλος και πρόεδρος της VW, Ferdinand Piech. Ο Piech έχει μείνει στην ιστορία για τον σκληρό τρόπο με τον οποίο ασκούσε την ηγεσία του πριν παραιτηθεί εν μέσω πικρίας από τη μητρική του μπραντ, Volkswagen AG, τον Απρίλιο του 2015.

ferddddddd.jpg

Αν και δεν υπάρχει λέξη για τον Piech στην επίσημη ανακοίνωση της Bugatti, ο νέος ιδιοκτήτης περιγράφεται ως «ενθουσιώδης φαν» του συγκεκριμένου μπραντ και ήταν ο άνθρωπος που είχε υπογράψει μερικές από τις εξωφρενικές δαπάνες για την ανάπτυξη της Bugatti.

budddddd.jpg

Υπάρχει κι ένας υπαινιγμός για το ότι ο Darth Vader αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης: «το παρμπρίζ φαίνεται σαν να συνδέεται απρόσκπτα με τα πλαϊνά παράθυρα όπως συμβαίνει στα κράνη», αναφέρει η Bugatti.

bugattt.jpg

Ο 16κύλινδρος κινητήρας έχει έξι σωλήνες εξάτμισης και σύμφωνα με την εταιρεία είναι κάτι πολύ παραπάνω από τη μοντέρνα εκδοχή της Bugatti Type 57 SC Atlantic, για τους λάτρεις του κλασικού, που αποτελεί το πιο διάσημο δημιούργημα του γιου του ιδρυτή της εταιρείας, Ettore Bugatti.

newmoney.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ