Περιβάλλον
Ενημερώθηκε στις:

«Στο σκοτάδι»: Ακρόπολη και Βουλή - Έσβησαν τα φώτα τους για την ώρα της Γης-Δείτε φωτογραφίες

Σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης για την κλιματική αλλαγή εμβληματικά κτίρια παγκοσμίως έσβησαν τα φώτα τους ... ανάμεσα τους και η Ακρόπολης όπως επίσης και η ελληνική Βουλή.


Πολίτες σε περισσότερες από 190 χώρες συμμετείχαν για 16η χρονιά στην «Ώρα της Γης»


Εμβληματικά κτίρια σε όλο τον κόσμο έσβησαν σήμερα τα φώτα τους στο πλαίσιο της καθιερωμένης «Ώρας της Γης» με στόχο όπως πάντα την ευαισθητοποίηση για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη μας, αλλά και γενικότερα την προστασία της φύσης.

Στις 20.30 τοπική ώρα πολλά κτίρια και μνημεία στη χώρα μας βυθίστηκαν στο σκοτάδι, όπως η Ακρόπολη και η Βουλή των Ελλήνων, ενώνοντας τη φωνή τους με περιβαλλοντικές οργανώσεις για τη σωτηρία του Πλανήτη.

Δείτε φωτογραφίες από την Ακρόπολη και τη Βουλή


Το ελληνικό Κοινοβούλιο, αποδεικνύοντας έμπρακτα την οικολογική του συνείδηση, στηρίζει σταθερά και ενεργά περιβαλλοντικές δράσεις. Παράλληλα, μέσα από ενεργειακές αναβαθμίσεις στις κτιριακές του υποδομές, καθώς και με επιλεγμένες παρεμβάσεις στην καθημερινή λειτουργία του (συστήματα θέρμανσης, φωτισμός, ψηφιακή διακίνηση εγγράφων, ολοκληρωμένη διαχείριση ανακύκλωσης), μειώνει δραστικά το ενεργειακό του αποτύπωμα, συμβάλλοντας στην παγκόσμια προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας και περιβαλλοντικής προστασίας.

Πολίτες σε περισσότερες από 190 χώρες συμμετέχουν για 16η χρονιά στην «Ώρα της Γης» που αποτελεί τη μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχική εκστρατεία του WWF για το περιβάλλον. Για 60 λεπτά αξιοθέατα, σημαντικά μνημεία, φορείς και επιχειρήσεις σε όλο τον πλανήτη έμειναν στο σκοτάδι.

«Εν όψει της επιταχυνόμενης απώλειας βιοποικιλότητας και της κλιματικής αλλαγής, δεν υπήρξε ποτέ πιο κρίσιμος χρόνος για να ενωθούμε και να αναλάβουμε δράση για το συλλογικό μας μέλλον» τόνισε ο Οργανισμός.


Κατά τη διάρκεια της «Ώρας της Γης» πολλά κτίρια στη Σαγκάη έσβησαν τα φώτα τους


Οι δίδυμοι Πύργοι Πετρόνας στη Μαλαισία

Το Ευρωκοινοβούλιο έσβησε τα φώτα του για την «Ώρα της Γης»

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ