Περιβάλλον

Χαλκιδική: Εντοπίστηκε δεύτερο τροπικό λεοντόψαρο

Το δεύτερο τροπικό λιονταρόψαρο ή λεοντόψαρο, όπως είναι γνωστό στο ευρύ κοινό, εντοπίστηκε σε λιμάνι της Χαλκιδικής και απαθανατίστηκε από τον φωτογραφικό φακό του Νικόλα Σαμαρά.

Αυτή τη φορά, όπως αναφέρει στο GRTimes, ο φωτογράφος, το λεοντόψαρο εντοπίστηκε στη Σιθωνία και συγκεκριμένα στο λιμάνι του Πόρτο Κουφό. «Δε νομίζω ότι πρόκειται για ένα ανησυχητικό φαινόμενο υπό την έννοια ότι τα ψάρια που παρατηρούνται είναι διάσπαρτα και δεν υπάρχει μεγάλος πληθυσμός σε κάποιο σημείο που να αποδεικνύει ότι κάτι συμβαίνει. Σε κάθε περίπτωση πάντως η παρουσία του στις θάλασσες μας γίνεται πιο συχνή» είπε ειδικότερα.

Ο γνωστός φωτογράφος ήταν ο πρώτος που εντόπισε και φωτογράφισε τον περασμένο Απρίλιο το τροπικό λεοντόψαρο τονίζοντας τότε σε ανάρτησή του πως «και αναρωτιόμουν πότε θα «σκοντάψω» πάνω σε αυτό το ψάρι. Είναι πολύ περίεργο το συναίσθημα να το βλέπεις στην «αυλή» σου, ενώ έχεις συνηθίσει να το συναντάς σε εντελώς διαφορετικά περιβάλλοντα. Παρ’ όλα αυτά η συνάντηση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και εκπληκτική, όσο αντιφατικό κι αν είναι να συναντάς ένα τροπικό ψάρι σε ένα μεσογειακό τοπίο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην ανάρτησή του από τη δεύτερη φωτογράφηση, ο Νικόλας Σαμαράς σημειώνει: «η δεύτερη συνάντησή μου με ένα λεοντόψαρο στη χερσόνησο της Χαλκιδικής είναι γεγονός! Πριν από λίγους μήνες είχα συναντήσει ένα στη χερσόνησο ''Κασσανδρείας'', αυτή τη φορά συνάντησα στη χερσόνησο της «Σιθωνίας». Δεν φαίνεται σοβαρός λόγος ανησυχίας για το τοπικό περιβάλλον προς το παρόν, αλλά το μέλλον θα δείξει. Μέχρι, τότε τα λεοντόψαρα εξακολουθούν να αποτελούν ένα εξαιρετικό θέμα για φωτογραφία».

Όπως σημειώνει δε στο GRTimes, πλέον «περιμένω την τρίτη μας συνάντηση, διότι πάντα είναι εντυπωσιακό θέαμα για φωτογραφία. Αυτή τη φορά βρεθήκαμε με έναν σύλλογο στο λιμάνι του Πόρτο Κουφό προκειμένου να διαπιστώσουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται η περιοχή εκεί από άποψη σκουπιδιών και να καθαρίσουμε. Το εντόπισα και όπως ήταν φυσικό δεν έχασα την ευκαιρία να το φωτογραφίσω».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επιστήμη 0

Κβαντική Επανάσταση! «Σημαντική ανακάλυψη» από Κινέζους επιστήμονες θα μπορούσε να ξαναγράψει τη θεωρία του Αϊνστάιν που πήρε βραβείο Νόμπελ

Μια ομάδα επιστημόνων υπό την ηγεσία της Κίνας ισχυρίστηκε ότι πέτυχε μια σημαντική ανακάλυψη που θα μπορούσε να...