Περιβάλλον

Κοζάνη: Τα μινκ επέστρεψαν και δεν αφήνουν τίποτα σε ησυχία (βίντεο)

Μετά από αρκετούς μήνες φαίνεται πως τα μινκ επέστρεψαν στην Κοζάνη, προκαλώντας μάλιστα αναστάτωση στη γειτονιά του Φιλοπρόοδου Συλλόγου. Όπως αναφέρει κάτοικος της περιοχής που τράβηξε το σχετικό βίντεο, τα μικρά ζωάκια προκαλούν μεγάλο θόρυβο με τις φωνές τους, ενώ, όπως σημειώνει, “δεν έχουν αφήσει γατάκι και πουλί σε ησυχία.”

Σημειώνεται ότι στην περιοχή του Δήμου Κοζάνης δεν υπάρχουν εκτροφεία μινγκ και κατά πάσα πιθανότητα τα ζώα έφτασαν στην πόλη, για να αναζητήσουν τροφή. Περιοχές με πολλά εκτροφεία μινγκ στη Δυτική Μακεδονία είναι ο Δήμος Βοΐου και ο Δήμος Καστοριάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ευρωπαϊκό μινκ ή βιζόν συναντάται κυρίως στην Ρουμανία, στην Φινλανδία και την Ρωσία, όπου ζει κοντά σε έλη, λίμνες και ποτάμια, σε δάση με πλούσια βλάστηση. Εξαιρετικός κολυμβητής, βουτά με μεγάλη επιδεξιότητα και μπορεί να φτάσει σε βάθος 5 μ.

Κολυμπά ακόμη και στα παγωμένα νερά τον χειμώνα, χάρη στην προστασία που του παρέχει το πυκνό τρίχωμά του. Σκάβει σήραγγες στο χώμα για να φωλιάσει σε σημεία κοντά στο νερό και σε έκταση που κυμαίνεται από 1 έως 4 χλμ. Κάθε σήραγγα έχει δύο εξόδους, μία στο νερό και μία στην ξηρά. Το βιζόν τρέφεται με μικρά ζώα, όπως βατράχους, ψάρια και τρωκτικά, αλλά και με αυγά. Κυνηγήθηκε για την γούνα του , και μάλιστα έφτασε στα όρια της εξαφάνισης.

Το επόμενο βίντεο του kozanimedia.gr, είναι από τη συμβολή των οδών οδό Κίτσιου και Ι.Τιάλιου στην Κοζάνη…

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ