Περιβάλλον

Σέρρες: Ακόμα ένα περιστατικό με λύκο κοντά σε κατοικημένη περιοχή – Τι λέει ο άνθρωπος που έφτασε σε απόσταση αναπνοής

Ανησυχία στις Σέρρες έχει προκαλέσει το περιστατικό με μια λύκαινα που κατέβηκε σε κατοικημένη περιοχή, χωρίς πάντως να δείχνει επιθετικές διαθέσεις. Κάτοικοι της περιοχής πάντως, αναρωτιούνται αν είναι η μοναδική ή αν πρόκειται για μέλος αγέλης που κατέβηκε σε αναζήτηση τροφής.

Πιο συγκεκριμένα, λύκαινα στoν ορεινό όγκο της Αγίας Βαρβάρας, συνάντησε ο επόπτης καθαριότητας του δήμου Σερρών, Βασίλης Πενολίδης, κάνοντας περιπολία με τον συνάδερφό του Γιώργο Σερέτη, με στόχο τις παράνομες εναποθέσεις σκουπιδιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Έίναι μια διαδικασία που κάνουμε κάθε εβδομάδα και κατά την διάρκειά της διαπιστώσαμε ότι μια λύκαινα κινούνταν παράλληλα στον δρόμο. Ήταν ήρεμη και χαλαρή και σταματήσαμε δίπλα της προσπαθώντας να την φωτογραφίσουμε”, τονίζει ο κύριος Πενολίδης στην τηλεόραση «Επιλογές».

«Η λύκαινα βρισκόταν σε χώρους που κινούνται άνθρωποι καθώς στο σημείο εκείνο περνούν περιπατητές ή ποδηλάτες σχεδόν καθημερινά. Μα μην ξεχνάμε ότι αυτή την εποχή τα ζώα αυτά βρίσκονται σε αναπαραγωγή αλλά το συγκεκριμένο δεν έδειξε καμιά επιθετική διάθεση», τονίζει ο ίδιος.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ