Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Αρκτούρος: Ανέλπιστη ευκαιρία η επανεμφάνιση λύκου στην Πάρνηθα για την περιβαλλοντική ισορροπία

«Τεράστια ευκαιρία για την πολύπαθη Αττική που αποκαθιστά, έπειτα από πολλές δεκαετίες, την περιβαλλοντική ισορροπία», αποτελεί η επανεμφάνιση, με φυσικό τρόπο, του λύκου στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας.

Τη διαπίστωση αυτή κάνει ο «Αρκτούρος» σε σχετική ανακοίνωση, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό επίθεσης λύκου σε σκύλο οικογένειας στην Πάρνηθα, τονίζοντας ότι η συνύπαρξη με την άγρια ζωή απαιτεί τη συνεπή και υπεύθυνη στάση απ’ όλους (Πολιτεία, φορείς, πολίτες).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η συνύπαρξη με την άγρια ζωή απαιτεί τη συνεπή και υπεύθυνη στάση απ’ όλους

Παράλληλα, επισημαίνει ότι για να μην εξοικειώνονται τα άγρια ζώα με την ανθρώπινη παρουσία ή να μην παρουσιάζουν απρόβλεπτες συμπεριφορές, που μπορεί να καταστούν επικίνδυνες, δεν ταΐζουμε ποτέ και για κανέναν λόγο τα άγρια ζώα. Παρομοίως, κατά την επίσκεψή μας σε περιοχές όπου ζουν άγρια ζώα, δεν αφήνουμε σκουπίδια ή τροφικά υπολείμματα μετά την αποχώρησή μας.

«Η απαγόρευση παρουσίας οικόσιτων ζώων σε εθνικούς δρυμούς θα πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα και απ’ όλους για την προστασία τόσο των πολιτών όσο και των ίδιων των ζώων», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την οργάνωση, ο «Αρκτούρος» ήδη από το Νοέμβριο ήταν σε επικοινωνία με το Καταφύγιο Μπάφι, προτείνοντας δράσεις για την επιστημονική παρακολούθηση του πληθυσμού των λύκων στην Πάρνηθα, προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση και να προταθούν συγκεκριμένα μέτρα προς την Πολιτεία για την αντιμετώπιση του προβλήματος εξοικείωσης του πληθυσμού με την ανθρώπινη παρουσία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ