Περιβάλλον

Καρχαρίες και κορονοϊός: Μας σώζουν χωρίς να το ξέρουν - Τα… άτρωτα αντισώματα

Άτρωτοι… απέναντι στον κορονοϊό φαίνονται πως είναι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ερευνητών, οι καρχαρίες, καθώς τα αντισώματά τους θωρακίζουν τον οργανισμό από οποιαδήποτε παραλλαγή του ιού, ακόμη και έναντι της εξαιρετικά μεταδοτικής «Όμικρον».

Πιο συγκεκριμένα, αυτά τα ιδιαιτέρως ανθεκτικά απέναντι στην COVID – 19 ζώα, που θεωρούνται η σωτηρία απέναντι στον πόλεμο κατά του κοροναϊού, βρίσκονται σε ενυδρείο του Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν και είναι «βαπτισμένα» με ονόματα κακών από τον κόσμο του Τζέιμς Μποντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ένα αντίσωμα στον καρχαρία που είναι σχεδόν απρόσβλητο από όλες τις παραλλαγές που γνωρίζουμε»

«Ανακαλύψαμε ένα αντίσωμα στον καρχαρία που είναι σχεδόν απρόσβλητο από όλες τις παραλλαγές που γνωρίζουμε», ανέφερε ο ερευνητής Άαρον Λεμπώ, ενώ πρόσθεσε ότι «θεωρητικά, θα μπορούσαμε να εισάγουμε ένα αντίσωμα καρχαρία σε έναν άνθρωπο και το ανθρώπινο ανοσοποιητικό να το αναγνωρίσει ως δικό του».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Λεμπώ, οι καρχαρίες μπορούν και επιβιώνουν εδώ και 500 εκατομμύρια χρόνια, έχοντας καταφέρει να επιζήσουν έπειτα από πέντε διαφορετικές περιόδους αφανισμού!

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τι σημαίνει για τα ελληνοτουρκικά το γεγονός πως το 1/5 των τουρκικών στρατηγικών μεταφορικών αεροσκαφών Α-400 βρίσκεται εγκλωβισμένο στην Ουκρανία

Η ύπαρξη πολλών ομάδων πολιτοφυλακής που πολεμούν για λογαριασμό της Ουκρανίας και της Ρωσίας, όπου σχεδόν όλες...