Περιβάλλον

Λονδίνο: "Έπεσαν" σαγόνια από ...τα σαγόνια - Βρέθηκε καρχαρίας στον Τάμεση

Ο Τάμεσης, το διάσημο ποτάμι που διασχίζει το Λονδίνο, τελικά αποδεικνύεται πολύ πιο συναρπαστικός από ό,τι πιστεύαμε οι περισσότεροι. Και πολύ πιο άγριο, αν λάβουμε υπόψη τα ευρήματα μιας νέας έρευνας από το Zoological Society of London (ZSL). 

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε η ύπαρξη μιας σειράς ψαριών, όπως ιππόκαμποι, χέλια, φώκιες, καθώς και ένα είδος δηλητηριώδους καρχαρία. Κι αυτό, ενώ το 1957, δηλαδή πριν έξι δεκαετίες, το λονδρέζικο ποτάμι είχε κηρυχθεί βιολογικά νεκρό, χωρίς ίχνος θαλάσσιας ζωής. 

Πλέον, αυτό έχει αλλάξει άρδην, καθώς στα νερά ζουν δεκάδες είδη ψαριών, με κυριότερο όλων το Tope, ένα είδος καρχαρία, το οποίο εκκρίνει δηλητήριο που προκαλεί πόνο και πρήξιμο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

To συγκεκριμένο είδος, το οποίο τρέφεται με ψάρια και οστρακοειδή, μπορεί να φθάσει τo 1,8 μέτρο σε μήκος και τα 50 κιλά σε βάρος. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής ουδέποτε έχει καταγραφή επίθεση σε άνθρωπο από καρχαρία Tope

O Τάμεσης, μήκους 346 χιλιομέτρων, εκτιμάται ότι φιλοξενεί περισσότερα από 115 είδη ψαριών και 92 είδη πουλιών. Ωστόσο, αντιμετωπίζει και πολλούς κινδύνους, με κυριότερο όλων τη μόλυνση και την κλιματική αλλαγή. 

Η μέση θερμοκρασία του νερού έχει αυξηθεί κατά 0,2 βαθμούς Κελσίου τα τελευταία χρόνια, ενώ κάθε έτος η στάθμη των υδάτων αυξάνεται κατά 0,4 εκατοστά. 

https://youtu.be/Ybto-H9yC_A

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τι σημαίνει για τα ελληνοτουρκικά το γεγονός πως το 1/5 των τουρκικών στρατηγικών μεταφορικών αεροσκαφών Α-400 βρίσκεται εγκλωβισμένο στην Ουκρανία

Η ύπαρξη πολλών ομάδων πολιτοφυλακής που πολεμούν για λογαριασμό της Ουκρανίας και της Ρωσίας, όπου σχεδόν όλες...