Περιβάλλον

Τριφυλία: Σύλληψη λαθροκυνηγών που τεμάχιζαν αγριογούρουνα στην αυλή τους

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι θηροφύλακες και οι αστυνομικοί του τμήματος Τριφυλίας που πήγαν στην κοινότητα Αετός το πρωί της Παρασκευής, για να ελέγξουν μια καταγγελία η οποία ανέφερε ότι λαθροκυνηγοί τεμάχιζαν στην αυλή του σπιτιού τους τα αγριογούρουνα που είχαν θηρεύσει παράνομα!

Έκπληκτοι, είδαν ότι οι δυο κυνηγοί βρίσκονταν στην αυλή με το θήραμα, το οποίο είχε ακόμη περασμένη στο λαιμό τη συρμάτινη θηλιά με την οποία είχε θανατωθεί! Έτσι, συνέλαβαν τους λαθροκυνηγούς και έκαναν έρευνα στο εσωτερικό του σπιτιού τους, όπου διαπίστωσαν ότι είχαν τεμαχίσει ήδη άλλα δύο αγριογούρουνα, είχαν γεμίσει με κρέας βάρους δυο ως τριών κιλών καθεμία από 40 σακούλες και τις είχαν τοποθετήσει σε καταψύκτες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το αγριογούρουνο και το τεμαχισμένο κρέας κατασχέθηκαν μαζί με το αγροτικό φορτηγάκι των δραστών, μια κυνηγετική καραμπίνα, επτά συρμάτινες θηλιές και συρματόσχοινο που θα χρησιμοποιούσαν για να θηρεύσουν και άλλα ζώα. Σε βάρος των δύο λαθροκυνηγών σχηματίστηκε δικογραφία για πλήθος παραβάσεων του νόμου περί θήρας.

Κυνηγούσε τα… σύννεφα στο Βόλο!

Του έλειπε το -απαγορευμένο- κυνήγι και το έριξε στις… μπαλωθιές ένας Έλληνας στο Βόλο, το απόγευμα της Παρασκευής! Ύστερα από καταγγελία των γειτόνων του, όμως, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας και κατασχέθηκαν η κυνηγετική καραμπίνα που κατείχε νόμιμα, τρεις γεμιστήρες και 14 φυσίγγια. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου, κατηγορούμενος για άσκοπους πυροβολισμούς και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ