Περιβάλλον

Κιμ Γιονγκ Ουν: «Καμπάνακι» για την κλιματική αλλαγή - Ζητά «επείγουσα δράση»

Επείγουσα δράση για την κλιματική αλλαγή ζήτησε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί ο «μη φυσιολογικός» καιρός, εξαιτίας του οποίου, όπως υποστηρίζει, η χώρα αντιμετωπίζει σαρωτική έλλειψη τροφίμων Ο Κιμ διέταξε τους αξιωματούχους να περιορίσουν την κλιματική αλλαγή, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Πολιτμπιρό την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με το Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Βόρεια Κορέα αντιμετωπίζει το πρόβλημα των μεγάλων πλημμυρών και μια συνεχιζόμενη επισιτιστική κρίση εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Το 2020, καλλιέργειες βασικών αγαθών υπέστησαν ζημία από τους τυφώνες. Αλλά και το 2021 τα προβλήματα ήταν έντονα. Αρχικά υπήρξαν ζημιές από τις ξηρασίες ενώ ακολούθησαν εποχικές ισχυρές βροχές και πλημμύρες. Ο Κιμ είπε στους αξιωματούχους ότι ο κίνδυνος της κλιματικής αλλαγής έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και ότι ο «καταστροφικός καιρός» όλο και χειροτερεύει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


«Η χώρα μας είναι επίσης ευάλωτη στον κίνδυνο» είπε ο Κιμ που διέταξε τους αξιωματούχους του καθεστώτος να υιοθετήσουν ένα «φιλόδοξο» σχέδιο που προβλέπει βελτίωση των ποταμών, αναδάσωση για τον έλεγχο της διάβρωσης, συντήρηση φρεατίων κι έργα για την αντιμετώπιση των παλιρροιών. Επίσης, ζήτησε να δημιουργηθεί υποδομή για τη διαχείριση πλημμυρών στη χώρα.

Τον περασμένο μήνα, οι ισχυρές βροχές στη βορειοανατολική χώρα κατέστρεψαν ή πλημμύρισαν 1.170 σπίτια και ανάγκασαν 5.000 ανθρώπους να εκκενώσουν τις περιοχές τους σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση Παράλληλα γέφυρες καταστράφηκαν, όπως και εκατοντάδες στρέμματα αγροτικής γης.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί υποχώρησαν από την Παρασκοβίικα-Σαράντα Tu-95MS ετοιμάζουν κτύπημα τύπου “ Κόβεντρυ” στο ουκρανικό μέτωπο; (Βίντεο)

Ρωσικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι “μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 1.700 στρατιώτες σε όλο το...