Περιβάλλον

Φωτιές: Επιχείρηση σωτηρίας αδέσποτων ζώων στον Δήμο Σαρωνικού

Ο Δήμος Σαρωνικού, από την πρώτη στιγμή της πυρκαγιάς, ανέλαβε άμεση δράση γύρω από αυτό το θέμα, προσπαθώντας να τα διασώσει. Κλιμάκιο του δήμου, από το τμήμα Μέριμνας Αδέσποτων Ζώων, με τον αντιδήμαρχο Βασίλη Μπούτση, συνεπικουρούμενο από την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Λαυρεωτικής, έδρασε με συντονισμένες ενέργειες για την ανεύρεση και διάσωση αδέσποτων ζώων, αλλά και ζώων μέσα από τις αυλές σπιτιών που βρίσκονταν στη φλεγόμενη περιοχή.

«Κινητοποιηθήκαμε άμεσα για να σώσουμε ό,τι μπορούσαμε από την καταστροφική μανία της πυρκαγιάς, ζωές, δάσος, περιουσίες. Τα αδέσποτα ζώα ήταν και είναι πάντα στις προτεραιότητές μας και γι’ αυτό ριχτήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις να τα διασώσουμε από τις φλόγες», τόνισε ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προληπτικά εκκενώθηκε κι ένα καταφύγιο αδέσποτων ζώων στην περιοχή Δημολάκι, καθώς φλόγες από εστίες που συνέχιζαν να καίνε στην περιοχή, πλησίασαν την εγκατάσταση, την ώρα που επιχειρούσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Από το καταφύγιο όπου φιλοξενούνταν τριάντα αδέσποτα, οι υπάλληλοι του δήμου πήραν συνολικά δέκα σκυλάκια, τα οποία μετέφεραν σε ασφαλές σημείο, δέκα ακόμη παρελήφθησαν από φιλοζωικές οργανώσεις, ενώ τα υπόλοιπα δεν χρειάστηκε τελικά να απομακρυνθούν και παρέμειναν στο καταφύγιο, αφού στο μεταξύ η φωτιά είχε ελεγχθεί και σβήστηκε.

Από τις επόμενες ημέρες και αφού διαπιστωθεί ότι ο κίνδυνος έχει οριστικά περάσει, τα ζωάκια θα επιστραφούν στους χώρους τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ