Κοινωνία

Κλείνει το αυτοσχέδιο καταφύγιο πυρόπληκτων ζώων στο Γαλάτσι – Δείτε την ανακοίνωση

Στην αρχή, είχαν πει ότι το καταφύγιο θα λειτουργούσε ως τις 5 Σεπτέμβρη.

Μάλλον, όμως, η ευαισθησία και ο καλός συντονισμός εθελοντών και αρχών έδωσε καρπούς-και τα καλά, τα ευχάριστα πρέπει να λέγονται και να σημειώνονται, όπως ισχύει με τα κακά και δυσάρεστα.

Εκατοντάδες ζώα περιεθάλπησαν στο αυτοσχέδιο καταφύγιο που στήθηκε στα παλιά Λατομεία στο Γαλάτσι μερικές μόνο μέρες από την έναρξη του καταστροφικού περάσματος της φωτιάς από την Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χιλιάδες άνθρωποι προσήλθαν για να προσφέρουν βοήθεια: με τον χρόνο τους, με είδη ανάγκης, τροφές, φάρμακα.

Τώρα, όμως…τέλος εποχής.

Η ανακοίνωση που διαβάσαμε πριν λίγες ώρες, είχε ως εξής:

«Τέλος εποχής. Αυτός είναι ο τελευταίος ένοικος του σταθμού πυρόπληκτων ζώων στο Αστήρ Λατο και σε λίγες ώρες δεν θα βρίσκεται εδώ.

Ο σταθμός λειτούργησε από τις 6 έως τις 19 Αυγούστου και υποδέχθηκε 272 ζώα εκ των οποίων τα 103 επανενωθηκαν με τους ιδιοκτήτες τους, τα 86 υιοθετήθηκαν, τα 82 φιλοξενούνται ενώ 6 νοσηλεύονται ακόμα.

Περισσότεροι από 2.300 άνθρωποι εμφανίστηκαν στο Λατο για να προσφέρουν είτε είδη ανάγκης είτε το χρόνο τους ως εθελοντές και μας συγκίνησαν βαθειά.

Από τις 6 έως τις 17 Αυγούστου ο σταθμός είχε 24ωρη κάλυψη απο αριστους κτηνιάτρους της @edke.gr ενώ τις τελευταίες ημερες υπεύθυνη κτηνίατρος του σταθμού ήταν η εξαιρετική @doctorannak που προσέφερε μαζί με άλλους συναδέλφους της τα μέγιστα.

Δεν εχω λόγια για την αυτοθυσία και τη σοβαρότητα των εκπαιδευτών μας και ιδιαίτερα του @stratos_vv της @pawsitive_dog_trainers του Νίκου Τσιάμη, της Μαρίας και της Ευης που δεν άφησαν λεπτό τα ζώα χωρίς επίβλεψη και φροντίδα.

Στους σταθερούς εθελοντές μας αυτά τα σπουδαία παιδιά που άφησαν δουλειές, άδειες, διακοπές και προσωπική ζωή για να είναι εδώ ΣΥΝΕΧΕΙΑ και να προσφέρουν σαν μια γροθιά τον καλύτερο εαυτό τους είμαι σίγουρη ότι ο κοινός μας δρόμος είναι μεγάλος και νιώθω τεράστια τιμή που τους γνώρισα και συνεργαστήκαμε σαν μια γροθιά σε ένα τόσο μεγάλο έργο.

Στο δήμαρχο Γαλατσιου κ. Μαρκόπουλο που μας στήριξε πολύ αλλά και στους δήμους Αθηναίων και Βούλας Βάρης Βουλιαγμένης για τις προσφορές τους σε είδη.

Και φυσικά στις οργανώσεις και τους ανθρώπους τους που νιώθουμε τόσο κοντά μας που βοηθούν ουσιαστικά χωρίς εγωισμούς οποιαδήποτε μέρα οποιαδήποτε ώρα όσο δύσκολο και αν φαντάζει κάτι: το λατρεμένο μας @a_little_shelter της μοναδικής @katrina_tsantali και τα εξαιρετικά παιδιά του @stray.gr που συνεργαστήκαμε άψογα σε όλο αυτό και τους εκτιμούμε απεριόριστα.

Μέσα σε κάθε άσχημο υπάρχει μια ομορφιά.

Νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη σε όλους οσους έγιναν κομμάτι της και δίνω υπόσχεση πως αυτό που χτίσαμε μαζί θα είναι πάντα ένας φάρος ελπίδας.

Εις το επανιδείν.»

Τα σχόλια που ακολούθησαν την ανάρτηση ήταν, το λιγότερο, συγκινητικά. Θερμές ευχαριστίες και αναμνήσεις από «βάρδιες» έδωσαν και πήραν.

Όταν η αλληλεγγύη νικά, η ανακούφιση και το χαμόγελο έρχονται και επιβραβεύουν, αλλά, επίσης, ενδυναμώνουν για επόμενες, τυχόν, φάσεις κατά τις οποίες θα χρειαστεί η συνεργασία και η σύμπραξη των ανθρώπων για καλό σκοπό.

Δείτε την ανάρτηση της Dog’s Voice με τον τελευταίο «ένοικο» του καταφυγίου, ο οποίος σε λίγες ώρες από τώρα θα πάει στο σπίτι του:

https://www.facebook.com/dogsvoice.gr/posts/2015867605231760

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ