Περιβάλλον

Βίδρα πηδά σε σκάφος για να γλιτώσει από φάλαινα δολοφόνο (βίντεο)

Αυτή είναι η στιγμή που μία πανέξυπνη βίδρα, κυνηγημένη από μία φάλαινα δολοφόνο, σκαρφαλώνει σε ένα σκάφος και γλιτώνει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από το να γίνει «μεζεδάκι».


Στο βίντεο που τραβήχτηκε στο Χάλιμπατ Κόουβ στην Αλάσκα, η βίδρα φαίνεται αρχικά να βρίσκεται περίπου 180 μέτρα μακριά από το σκάφος του Τζον Ντορνέλα, όπου κολυμπά προσπαθώντας να ξεφύγει από μία όρκα που την κυνηγά.

Φθάνοντας κοντά στο σκάφος, αναζητά ένα ασφαλές σημείο για να σκαρφαλώσει καθώς πλησιάζει η φάλαινα.

Τελικά το τρομαγμένο ζωάκι πηδά στην πρύμνη λίγες μόλις στιγμές προτού η όρκα φθάσει στην επιφάνεια, μερικά μέτρα μακριά.

Ο 37χρονος ιδιοκτήτης του σκάφους ανέφερε ότι ακολούθησε ένα παιχνίδι γάτας και ποντικιού, με την βίδρα να πηδά πίσω στο νερό σε μία προσπάθεια να ξεφύγει και την όρκα να την κυνηγά και πάλι μέχρι να ξανανέβει στο σκάφος, με αυτό να επαναλαμβάνεται τρεις με τέσσερις φορές.

Μία φίλη του σε παραδίπλα σκάφος, βιντεοσκόπησε και αυτή τη στιγμή που η φάλαινα δολοφόνος κολυμπά γύρω από το σκάφος του Τζον αναζητώντας τη βίδρα.

Στο τέλος, η όρκα απομακρύνθηκε απογοητευμένη που έχασε το γεύμα της και ο Τζον, ο οποίος εργάζεται σε μία εταιρεία εξερευνήσεων προσφέροντας βόλτες με σκάφος στην περιοχή, συνέχισε το δρομολόγιό.

Όταν βρέθηκαν σε μία ασφαλή απόσταση, η βίδρα πήδηξε και πάλι πίσω στο νερό.

Ο άνδρας έμαθε αργότερα, ότι η θηλυκή όρκα, με αριθμό αναγνώρισης ΑΤ163 είναι η μεγαλύτερη φάλαινα δολοφόνος που βρίσκεται σε αυτή την περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ