Περιβάλλον

Αμαζόνιος: Εκατοντάδες φωτιές καίνε το τροπικό δάσος-Νεκρό τοπίο μετά την τεράστια καταστροφή-Βίντεο

Δεν έχει τέλος η τεράστια οικολογική καταστροφή στον Αμαζόνιο. Εκατοντάδες νέες πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα κάνοντας την ατμόσφαιρα στο μεγαλύτερο τροπικό δάσος στον πλανήτη μυρίζει θάνατο.

Το τοπίο είναι νεκρό. Οι εικόνες της τεράστιας οικολογικής καταστροφής στη Βραζιλία έχουν αφήσει άφωνη τη διεθνή κοινότητα. «Αυτή είναι μία παγκόσμια κρίση γιατί αυτές (οι δασικές εκτάσεις) θεωρούνται οι πνεύμονες του πλανήτη», αναφέρει ο ανταποκριτής του BBC, Γουΐλ Γκραντ.

Και πρόσθεσε: «Είναι απίστευτα θλιβερό και δυσάρεστο να βλέπεις αυτού του είδους την καταστροφή να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια σου».

Την ίδια στιγμή στη Βολιβία 9,5 εκατομμύρια στρέμματα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς από τις φωτιές. Το αεροπλάνο που επιστράτευσε η κυβέρνηση της Βολιβίας ρίχνει ακατάπαυστα νερό για να δαμάσει τις φωτιές, πριν εξαπλωθούν και σε άλλες περιοχές.

Οι πρόεδροι τόσο της Βολιβίας όσο και της Κολομβίας ζήτησαν βοήθεια για να προστατευθεί ο Αμαζόνιος. Παράλληλα, οι φωτιές στον Αμαζόνιο βρίσκονται στο επίκεντρο της Συνόδου των G7.

 

https://youtu.be/9PYw-Xqqiwg

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ