Περιβάλλον

Η κρυμμένη ομορφιά της Χαλκιδικής και οι καταρράκτες της (εικόνες)

Το σλόγκαν διαδόθηκε ταχύτατα, απέκτησε δυναμική και επικράτησε: «Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει!». Αυτό -για όσους ξέρουν από προορισμούς- μοιάζει αληθινό, ρεαλιστικό, πειστικό.

 

Όσα όμως και να γνωρίζει κάποιος για τα δύο συν ένα «πόδια» της Χαλκιδικής, με τους χιλιάδες τουρίστες, πάντα υπάρχει κάποια ενδιαφέρουσα γωνιά προς εξερεύνηση, άξια να γίνει θύμηση στο θησαυροφυλάκιο του νου.

Καταρράκτες στην Χαλκιδική σε ύψος 500μ.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ εμείς τολμούμε να προσπεράσουμε ό,τι όμορφο εντοπίζεται στο υψόμετρο της θάλασσας και ανεβαίνουμε ψηλότερα (κοντά στα 500 μέτρα), προτείνοντας έναν προορισμό του… γλυκού νερού, και μάλιστα… του παγωμένου!

Ο λόγος για τους κρυμμένους σε πυκνό δάσος καταρράκτες της Βαρβάρας (Δήμος Αρναίας - Βορειοανατολική Χαλκιδική). Παίρνουν το όνομά τους από το χωριό Βαρβάρα όπου ανήκουν αν και βρίσκονται κοντύτερα στην Ολυμπιάδα. Για να προσεγγίσετε το σημείο, κινηθείτε στον πανέμορφο δασικό δρόμο Βαρβάρας- Ολυμπιάδας.

 

Το Κρασονέρι της Χαλκιδικής
Αφού περάσετε τις «5 βρύσες» (Κρασονέρι) συνεχίστε να κατηφορίζετε έως ότου δείτε αριστερά την ενημερωτική πινακίδα για τους καταρράκτες. Μετά από μικρή διαδρομή σε βατό χωματόδρομο μέχρι το σημείο στάθμευσης και μια σύντομη (ούτε 10΄) περιπατητική διαδρομή με καλή σηματοδότηση μέσα στη φύση, θα ακούσετε, δείτε και αισθανθείτε τη μαγική δύναμη του νερού… Μόλις ανακαλύψατε ένα μέρος του επίγειου παραδείσου!

Και οι καταρράκτες της Πιερίας
Κάποιοι στον πλανήτη Γη να πιστεύουν ότι το μυθικό βουνό Όλυμπος δεν υπάρχει, ότι βρίσκεται μόνο στον κόσμο της φαντασίας, κάποιοι άλλοι όμως, περισσότερο τυχεροί, εδώ και χρόνια κάνουν "μάθημα ανατομίας στο σώμα του" ανακαλύπτοντας μοναδικής ομορφιάς γωνιές του. Δεν είναι μόνο οι κάτοικοι της Πιερίας που έχουν αυτό το προνόμιο. Το απολαμβάνουν πολλοί εντός και εκτός Ελλάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ