Περιβάλλον

Θεσσαλονίκη: Κοίταξαν μέσα στο τελάρο με τα βερίκοκα και είδαν αυτές τις εικόνες – Η οχιά τους πάγωσε (βίντεο)


Μια ανήλικη οχιά είχε κρυφτεί σε τελάρο με φρούτα και μεταφέρθηκε με αυτόν τον τρόπο 60 χιλιόμετρα μακριά, καταλήγοντας σε κατοικία της Πολίχνης Θεσσαλονίκης.

Οι κάτοικοι μόλις διαπίστωσαν την παρουσία του φιδιού κάλεσαν την Πυροσβεστική η οποία παρέπεμψε σε φιλόζωους. Η οχιά απομακρύνθηκε πολύ εύκολα και θα επιστρέψει σύντομα σε φυσικό περιβάλλον κοντά στην περιοχή που βρέθηκε, μακριά όμως από κατοικίες και ανθρώπους.

Οι οχιές της χώρας μας δεν είναι τόσο επικίνδυνες όσο φημολογείται. Δεν πρόκειται για επιθετικά ζώα και θα πρέπει κανείς να τις πιάσει ή να τις πατήσει και να νιώσουν απειλή για να δαγκώσουν ως άμυνα και μόνο.

Το δηλητηριώδες δάγκωμα της οχιάς χρήζει ιατρικής αντιμετώπισης. Χωρίς ιατρική περίθαλψη ένας υγιής ενήλικας μπορεί να χάσει τη ζωή του μέσα σε μερικά 24ωρα και όχι σε μερικές ώρες όπως φημολογείται.

Κάθε χρόνο στη χώρα μας δαγκώνονται μέχρι και 200 άνθρωποι από οχιά και ο αριθμός των μοιραίων περιστατικών είναι περίπου 1 στα 500 (0,2% ποσοστό θνησιμότητας).

Τα μοιραία περιστατικά έχουν να κάνουν με θύματα με βεβαρημένη υγεία ή λανθασμένες πρώτες βοήθειες μετά το δάγκωμα. Στη χώρα μας οι θάνατοι από μέλισσες και σφήκες είναι περισσότερο από δεκαπλάσιοι από ότι από οχιές, σύμφωνα με στατιστικά της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Η οχιά στο τελάρο με τα βερίκοκα

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

apache-india-turkia
Κόσμος 0

Σεισμός στην Ευρασία! Η Τουρκία είναι η χώρα που σαμπόταρε και εμπόδισε την προγραμματισμένη παράδοση 3 ελικοπτέρων Apache στην Ινδία -Ξεκίνησε «Ψυχρό Πόλεμο»

Αποκάλυψη που φέρνει σεισμό: Η Τουρκία απέδειξε την εχθρική της στάση έναντι της Ινδίας και τώρα το Νέο Δελχί ετοιμάζει...
Πολιτική 0

Είχε δίκιο ο Όργουελ- Τι απίστευτο πρότεινε ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσες για την διαδικτυακή ανωνυμία στην ΕΕ προκαλώντας σοκ

Το διαδίκτυο είναι ο μόνος ακόμη ελεύθερος χώρος διακίνησης ιδεών και απόψεων και αυτό ενοχλεί πολλούς στις Βρυξέλλες
Ελληνοτουρκικά 0

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - «Τους προκαλέσαμε»: Τυχαία δημοσίευση της Ελληνικής ΠΑ θεωρήθηκε από τους Τούρκους «πρόκληση» - Μας «έβαλαν στη θέση μας»

Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι αφήνουν να εννοηθεί σαφώς ότι η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία το έκανε για να «τους μπει στο...