Περιβάλλον

Προειδοποιούν οι σεισμολόγοι! Άκης Τσελέντης για σεισμική δραστηριότητα στην Ηλεία: «Να κοιμάστε σε αναμμένα κάρβουνα…»

Προειδοποιούν οι σεισμολόγοι μετά το μπαράζ σεισμικών δονήσεων στην Ηλεία κατά το τελευταίο 24ωρο. Βασικό μήνυμα προς τους πολίτες είναι πως πρέπει να κοιμούνται σε αναμμένα κάρβουνα, καθώς η διέγερση στην περιοχή προμηνύει περισσότερους σεισμούς.

Ένα ακόμα εικοσιτετράωρο σε ρυθμούς που επιβάλει ο Εγκέλαδος κινήθηκε η Δυτική Ελλάδα με τα βλέμματα να είναι στραμμένα σε όλη τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, αλλά πρωτίστως στην περιοχή της Ηλείας.

Ενδεικτικό της διέγερσης που υπάρχει στην περιοχή είναι το γεγονός, ότι από τις 7 το πρωί της Τρίτης μέχρι σήμερα Τετάρτη στις 7 το πρωί σημειώθηκαν συνολικά 37 σεισμικές δονήσεις, με τέσσερις από αυτές να ξεπερνούν τα 3.4 Ρίχτερ.

Η τελευταία, που έγινε αισθητή και στην Πάτρα, καταγράφηκε στις 05:24 και ήταν της τάξης των 3.6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο 11 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά της Κυλλήνης.

Ακης Τσελέντης: «Να κοιμάστε σε αναμμένα κάρβουνα…»

Στο μεταξύ σε παρέμβαση του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Lepanto το βράδυ της Τρίτης, ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τελέντης ανέφερε τους λόγους που τον οδήγησαν να παρέμβει και να κρούσει εκ νέου τον κώδωνα του κινδύνου προς την πολιτεία για την περιοχή, αναφέροντας πως η μετατόπιση του επίκεντρου των δονήσεων προς την Ηλεία, η έντονη διέγερση της περιοχής σε συνδυασμό με τα σήματα που έχει λάβει και αναλύσει η ομάδα ΒΑΝ, δεν του επέτρεπαν σαν επιστήμονα να σιωπά.

Στο ερώτημα κατά πόσο η κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας πρέπει να νιώθουν ήσυχοι, η απάντηση του κ. Τσελέντη ήταν «Θα πρέπει να κοιμούνται σε αναμμένα κάρβουνα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ