Καιρός

Στα λευκά “ντύθηκαν” Κόνιτσα, Ζαγόρι και Μέτσοβο – Σε ετοιμότητα η ΠΠ

Στα λευκά είναι ντυμένο μεγάλο μέρος του Νομού Ιωαννίνων και κυρίως περιοχές της Κόνιτσας, του Ζαγορίου και του Μετσόβου.

Κατά τόπους η χιονόπτωση συνεχίζεται και όσοι σκοπεύουν να κινηθούν προς τις περιοχές αυτές καλό θα είναι να έχουν εφοδιαστεί με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Η Περιφέρεια Ηπείρου βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της έντονης χιονόπτωσης, που έχει επηρεάσει μεγάλο μέρος του Νομού Ιωαννίνων.

Οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου έχουν ενεργοποιήσει 14 μηχανήματα για τον αποχιονισμό, ενώ οι υπηρεσίες των Δήμων βρίσκονται επίσης σε ετοιμότητα για να παράσχουν βοήθεια όπου απαιτείται.

Οι περιοχές της Κόνιτσας, του Ζαγορίου και του Μετσόβου είναι εντυπωσιακά ντυμένες στα λευκά, καθώς η χιονόπτωση συνεχίζεται κατά διαστήματα σε διάφορες περιοχές. Για όσους πρόκειται να ταξιδέψουν προς αυτές τις περιοχές, συνιστάται να είναι προετοιμασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες για τα οχήματά τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν.

Στους ρυθμούς της κακοκαιρίας κινείται η χώρα, με τοπικά έντονα φαινόμενα να έχουν ήδη εκδηλωθεί σε αρκετές περιοχές. Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr, θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, με τις χιονοπτώσεις στη Βόρεια Ελλάδα να σημειώνονται και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, ενώ την Κυριακή τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια χώρα και προοδευτικά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Αναλυτικά:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Σάββατο, η κακοκαιρία θα επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Οι ισχυρότερες βροχοπτώσεις θα εντοπίζονται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, σε ημιορεινά τμήματα της Κεντρικής Ελλάδας και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βόρεια. Πυκνές θα είναι οι χιονοπτώσεις στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, οι οποίες θα επηρεάσουν πεδινές περιοχές στα βορειότερα τμήματα των περιοχών αυτών καθώς και πεδινά τμήματα του Έβρου.

Τοπικά θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μεγάλη πτώση της τάξης των 8-10 βαθμών σε ολόκληρη τη χώρα.

Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζονται οι εκτιμώμενες βροχοπτώσεις/χιονοπτώσεις κατά τις μεσημεριανές και βραδινές ώρες του Σαββάτου και η εκτιμώμενη κατάσταση του οδικού δικτύου τις πρώτες απογευματινές ώρες σύμφωνα με την υπηρεσία μας ROADS.

Την Κυριακή, η κακοκαιρία αρχικά θα περιοριστεί στα ανατολικά και νότια τμήματα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, με τα φαινόμενα να είναι εντονότερα στην Κρήτη. Στα ορεινά και ημιορεινά των παραπάνω ηπειρωτικών περιοχών θα εκδηλωθούν παροδικές χιονοπτώσεις. Προοδευτικά ωστόσο ο καιρός στις περισσότερες περιοχές θα παρουσιάσει βελτίωση και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη.

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση και θα πνέουν με εντάσεις 6-7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Γαλλική ομάδα μάχης θα ξεκινήσει αποστολή στην Μεσόγειο Θάλασσα-Η Γαλλία προετοιμάζεται για ναυτικό πόλεμο εναντίον Ρωσίας-Τουρκίας;

Ο ρυθμός ανάπτυξης του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και η αδυναμία των Ρώσων στην Μαύρη Θάλασσα ( λόγω ουκρανικών...