Καιρός

Ξαφνική μπόρα «έπνιξε» το Περιστέρι: Η πορεία της κακοκαιρίας

Ξαφνική μπόρα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (31.5.2023) στο Περιστέρι με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά οι δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια. Ο καιρός θα είναι άστατος  τις επόμενες ώρες, αφού νέες βροχές και καταιγίδες να σημειωθούν σε όλη τη χώρα.

Στην Αττική το μεσημέρι ξέσπασαν ισχυρές καταιγίδες στον Πειραιά αλλά και στα δυτικά προάστια και συγκεκριμένα στο Περιστέρι, στο Χαϊδάρι και στις γύρω περιοχές.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από το meteo και σήμερα Τετάρτη θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες τόσο στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας, όσο και σε νησιωτικά τμήματα, ιδιαίτερα κατά τις θερμές ώρες της ημέρας.

Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στα ορεινά της Ηπείρου, της Στερεάς και της Πελοποννήσου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατά με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια).

Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο νομό και την πόλη τη Θεσσαλονίκης, ενώ στο νομό Αττικής θα επηρεαστούν κυρίως τα βόρεια και δυτικά τμήματα.

Στον χάρτη, αποτυπώνεται η γεωγραφική κατανομή των φαινομένων το τρίωρο 15:00 – 18:00 (ώρα Ελλάδας) της Τετάρτης 31/05, διάστημα κατά το οποίο αναμένεται να κορυφωθεί η αστάθεια.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ