Καιρός

Κακοκαιρία Bogdan: «Χτυπά» δυτική και βόρεια Ελλάδα με ανεμοστρόβιλους και χαλάζι

Η κακοκαιρία Bogdan με ακραία καιρικά φαινόμενα «χτυπά»  από την Τρίτη (27.09.2022) τη Δυτική και τη Βόρεια Ελλάδα. «Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και έμφαση στα δυτικά τμήματα όπου εκεί τα φαινόμενα θα είναι ιδιαιτέρως έντονα», επισημαίνει ο Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος μιλώντας στο newsit.gr κάνει λόγο για αντίθετη εικόνα με καλοκαιρία στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, ο γνωστός μετεωρολόγος αναφέρει ότι «από Τρίτη (27.09.2022) ο καιρός σταδιακά θα επιδεινωθεί στις περισσότερες περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας και μάλιστα στη δυτική Ελλάδα τα φαινόμενα θα έχουν και ένταση και διάρκεια κατά περιόδους και κατά τόπους, με αποτέλεσμα κυρίως στην Ήπειρο, ενδεχομένως στα τμήματα της δυτικής Μακεδονίας , την ορεινή δυτική, βόρεια και βορειοδυτική Θεσσαλία, δυτική Στερεά Ελλάδα, δυτική Πελοπόννησο αλλά και στα Επτάνησα, τα φαινόμενα κατά περιόδους να είναι ακραία σε τοπικό επίπεδο και να δημιουργήσουν πλημμυρικά προβλήματα. Χρειάζεται να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή. Στις υπόλοιπες περιοχές της βόρειας Ελλάδας θα έχουμε κάποιες μπόρες και τοπικές καταιγίδες αλλά όχι έντονες στις περισσότερες από αυτές τις περιοχές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κακοκαιρία Bogdan – Καλλιάνος για υπόλοιπη Ελλάδα και Αττική 

Αντίθετα, διαφορετικό σκηνικό καιρού θα επικρατήσει την Τρίτη (27.09.2022) στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής. Ο μετεωρολόγος τονίζει ότι θα συνεχίσουν «τα διαστήματα με ηλιοφάνεια με κάποιες τοπικές νεφώσεις και γενικά οι περιοχές αυτές θα έχουν ήπιο καιρό. Μια πολύ μικρή πιθανότητα υπάρχει να βρέξει, να ψιχαλίσει τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά». Αυτό σημαίνει ότι σε σύγκριση με τη δυτική και βόρεια χώρα «στην Αττική, στα ανατολικά και νότια τμήματα της επικράτειας, θα επικρατήσει ένας άλλος ”καιρικός Θεός” με μεγαλύτερα διαστήματα με ηλιοφάνεια και ζέστη με τον υδράργυρο στους 28°C με 29 βαθμούς Κελσίου στα περισσότερα από αυτά τα τμήματα».

Από την Τετάρτη (28.09.2022) μέχρι και την Πέμπτη (29.09.2022), όπως αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος «φαίνεται ότι στη δυτική Ελλάδα θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες πιο εξασθενημένες βέβαια σε σχέση με της Τρίτης (27.09.2022). Γενικά, όμως, από την Τετάρτη (28.09.2022), Πέμπτη (29.09.2022) και στη συνέχεια στην ανατολική και νότια Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, θα ανεβαίνει περαιτέρω η θερμοκρασία και θα φτάσει στους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου», με τον γνωστό μετεωρολόγο να υπογραμμίζει τη διαφορά στον καιρό μεταξύ δυτικής και ανατολικής χώρας.

«Δηλαδή την ώρα που στη δυτική Ελλάδα όλες αυτές τις μέρες θα έχουμε τοπικές βροχές, μπόρες, έντονες καταιγίδες και ακραία φαινόμενα, στην υπόλοιπη χώρα στα ανατολικά και νοτιότερα τμήματα ο καιρός θα είναι καλύτερος με πολύ μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και αρκετά αυξημένες τιμές στον υδράργυρο».

Όσον αφορά στους ανέμους που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες «θα είναι νοτιοδυτικοί 5 – 6 και τοπικά 7 μποφόρ στις περισσότερες περιοχές, κυρίως του Αιγαίου και στα Επτάνησα οι ριπές δεν θα ξεπεράσουν τα 7 μποφόρ», καταλήγει ο μετεωρολόγος μιλώντας στο newsit.gr.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Τρέχουν και δεν φτάνουν”: Μετά τις επιθέσεις με Ουκρανικά Drones αποδείχθηκε γυμνή η προστασία των Ρωσικών “πίσω αεροδρομίων”

Τα ουκρανικά UAV προσπάθησαν να επιτεθούν σε πολλά ρωσικά αεροδρόμια στα μετόπισθεν ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας τη...