Καιρός

Η Ελλάδα φλέγεται κυριολεκτικά και μεταφορικά: Φωτιές παντού και θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών

Μια πολύ δύσκολη μέρα είναι η σημερινή για την Ελλάδα, αφού η χώρα μας φλέγεται στην κυριολεξία. Δεν είναι μόνο τα πύρινα μέτωπα, τα οποία κατακαίνε τεράστιες εκτάσεις από τον Έβρο, μέχρι την Πελοπόννησο και την Λέσβο, είναι και οι υψηλές θερμοκρασίες που ταλαιπωρούν τους πολίτες σε όλη την Επικράτεια.

Σήμερα Σάββατο η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική σε όλη τη χώρα, με τον υδράργυρο να δείχνει 40 βαθμούς σε πολλές περιοχές, ενώ σε συνδυασμό με τον καυτό αέρα, η κατάσταση γίνεται ανυπόφορη σε ορισμένες περιοχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα χειρότερα ωστόσο… είναι μπροστά, αφού σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, αύριο Κυριακή ο υδράργυρος θα «σπάσει» το φράγμα των 40 βαθμών Κελσίου, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η μέγιστη θερμοκρασία σήμερα Σάββατο 23/07 θα κινηθεί στην περιοχή των 40 βαθμών Κελσίου, ενώ την Κυριακή 24/07 κατά τόπους θα ξεπεράσει το φράγμα των 40 βαθμών.

Στην εικόνα που ακολουθεί παρουσιάζεται η μέγιστη θερμοκρασία που αναμένεται τη Κυριακή 24/07 καθώς και ο πληθυσμός που θα επηρεαστεί ανά εύρος θερμοκρασίας.

Έτσι για παράδειγμα, μέγιστες θερμοκρασίες μεταξύ 37 και 39 βαθμών Κελσίου θα βιώσουν περίπου 8 εκατομμύρια ανθρώπων ενώ θερμοκρασίες 39 έως 43 βαθμούς Κελσίου θα βιώσουν περίπου 630.000 ανθρώπων.

Σημειώνεται ότι τα δημογραφικά στοιχεία αφορούν του μόνιμους κάτοικους κάθε περιοχής ενώ οι οποιεσδήποτε μετακινήσεις (πχ λόγω θερινών διακοπών) που μεταβάλλουν πρόσκαιρα τους κατά τόπους πληθυσμούς, δεν λαμβάνονται υπόψη.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Κίμων: Ανησυχία για τις απανωτές παραιτήσεις τεσσάρων στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού που υπηρετούσαν στην καινούργια φρεγάτα - Ποιος ο λόγος

Οι παραιτήσεις, που δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη, έρχονται να προστεθούν στις 276 παραιτήσεις στελεχών του Π.Ν. το...