Καιρός

Θερμοκρασία «κόλαση» ακόμα και τη νύχτα – Πρωτοφανής καύσωνας

Ο υδράργυρος θα φτάσει τους 44 βαθμούς Κελσίου, ενώ ακόμα και τις νυχτερινές ώρες θα παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Και σαν να έφταναν όλα αυτά, η αφόρητη ζέστη θα συνοδευτεί και από αφρικανική σκόνη.

Ο υδράργυρος ήδη από την Πέμπτη, ξεπέρασε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ από την Παρασκευή, θα σημειώσει και νέα άνοδο.

Τα θερμόμετρα θα καταγράψουν 44άρια, ενώ στην Αττική ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 42 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πού θα φτάσει η θερμοκρασία

«Σε εξέλιξη βρίσκεται κύμα καύσωνα το οποίο θα έχει μεγαλύτερη ένταση τις επόμενες ημέρες.

Ενδεικτικά την Παρασκευή θα φτάσουν τα θερμόμετρα τους 43 βαθμούς Κελσίου στην Αιτωλοακαρνανία και στους 42 βαθμούς Κελσίου στην Πελοπόννησο, σε περιοχές όπως η Λακωνία και η Αργολίδα» λέει στο newsit.gr, o μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Στην συνέχεια αναφέρει πως «στις Σέρρες ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 42 βαθμούς Κελσίου ενώ στην Θεσσαλία ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 44 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική θα ξεπεράσουμε το φράγμα την Παρασκευή των 41 βαθμών και ίσως αγγίξουμε 42 στα Δυτικότερα τμήματα του νομού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καύσωνας και στα νησιά

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι μετεωρολόγοι, από το σφοδρό κύμα ζέστης δεν πρόκειται να γλιτώσει ούτε η νησιωτική Ελλάδα. Η Ρόδος και η Κρήτη θα μπουν στο στόχαστρο του καύσωνα, καθώς κι εκεί ο υδράργυρος θα φτάσει του 40 βαθμούς Κελσίου.

«Είναι ένας καύσωνας ο οποίος και το Σάββατο θα έχει την ίδια ένταση. Θα δούμε θερμοκρασίες 44 βαθμούς Κελσίου στην Θεσσαλία, 43 βαθμούς Κελσίου στην Πελοπόννησο, 42 βαθμούς Κελσίου στις Σέρρες και την Έδεσσα. Στα νησιά δεν θα είναι καλύτερη η κατάσταση, ο υδράργυρος εκεί θα φτάσει 38- 40 βαθμούς Κελσίου ίσως ξεπεράσει και τους 40 στα εσωτερικά τμήματα της Ρόδο και στην Νότια Κρήτη» λέει στο newsit.gr ο Γιώργος Τσατραφύλλιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράταση της… κόλασης

Αν και τα προγνωστικά στοιχεία των προηγούμενων εικοσιτετραώρων ανέφεραν ότι οι ζεστές μάζες θα εγκαταλείψουν τη χώρα μας το αργότερο την ερχόμενη Πέμπτη, 5 Αυγούστου, τα νέα δεδομένα πλέον κάνουν λόγο για επέκταση του χρονικού διαστήματος έως και τις 8 Αυγούστου!

Χαρακτηριστικό του καύσωνα, ο οποίος ήρθε για να… μείνει είναι το γεγονός πως θα είναι πολύ ζεστές και οι νύχτες. Στα μεγάλα αστικά κέντρα η θερμοκρασία δεν θα υποχωρήσει ακόμα και τις βραδινές ώρες κάτω από τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Συγκεκριμένα στην Αττική από το ερχόμενο Σάββατο (31/7/2021) μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας ο υδράργυρος δεν θα κυλήσει κάτω από 30 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια της νύχτας. «Εκτός βέβαια από τις πάρα πολύ υψηλές θερμοκρασίες οι πολίτες θα έχουν να αντιμετωπίσουν και την αφρικανική σκόνη η οποία θα συνοδέψει την αφόρητη ζέστη», καταλήγει ο Γιώργος Τσατραφύλλιας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ