λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική
Καιρός

"Καύσωνας" στην Αρκτική με +14 βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο

Με δραματικά υψηλό ρεκόρ θερμοκρασίας έκλεισε ο προηγούμενος μήνα για ακόμα μία φορά, αφού αναδείχθηκε ο πιο ζεστός Νοέμβρης που πέρασε ποτέ, ειδικά για την Αρκτική, όπου σε τμήματά της σημειώθηκαν θερμοκρασίες +14 βαθμοί Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ανησυχία των επιστημόνων για ένα πολύ θερμό 2020 συνεχίζεται και επιτείνεται, καθώς δυσοίωνες αναμένονται και οι προοπτικές για τον επόμενο μήνα, τον Δεκέμβριο, όπως φαίνεται και στους χάρτες πρόγνωσης.

Οι επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή ίσως να είναι ανεπανόρθωτες για ότι μορφή ζωής υπάρχει στην περιοχή, όπου οι πάγοι λιώνουν ακόμα και αυτή την περίοδο… 

Αρκτική

Έτσι, μετά την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου που σημειώθηκαν υψηλές θερμοκρασίες ανάλογες είναι και οι προβλέψεις για τη δεύτερη εβδομάδα του πρώτου μήνα του χειμώνα. Ιδιαίτερα ανησυχητική η εικόνα του χάρτη με τα προγνωστικά στοιχεία που δίνει το ευρωπαϊκό κέντρο παρακολούθησης μετεωρολογικών φαινομένων και κλιματικής αλλαγής Copernicus (E.C.) . Long term monthly forecast of temperatures anomalies.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ