Καιρός
Ενημερώθηκε στις:

Έρχεται ο «Ιανός» -Φέρνει βροχές, καταιγίδες και ανέμους που θα φτάσουν σε επίπεδα θύελλας

Η κακοκαιρία «Ιανός», η πρώτη του φετινού φθινοπώρου, αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας από αύριο Πέμπτη.

Κύρια χαρακτηριστικά της θα είναι οι έντονες βροχοπτώσεις, ιδιαίτερα στο Ιόνιο και τα νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, οι καταιγίδες κατά τόπους και οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι, ιδιαίτερα σε θαλάσσια τμήματα, όπου ενδέχεται να φτάσουν σε επίπεδα θύελλας.

Οι επιστήμονες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr επισημαίνουν ότι λόγω της αβεβαιότητας που παρουσιάζουν προγνωστικά οι μεταβατικές εποχές, και λόγω της παρούσας θέσης της ατμοσφαιρικής διαταραχής (βρίσκεται πάνω από θάλασσα), δεν είναι ακόμα σαφής η τροχιά που θα ακολουθήσει.


Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα 4 επικρατέστερα σενάρια σχετικά την τροχιά που θα ακολουθήσει το κέντρο του βαρομετρικού χαμηλού έως τις 03:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου 19/09.

Δεν είναι ακόμα σαφές αν ο «Ιανός» θα αποκτήσει τροπικά χαρακτηριστικά και αν θα πληροί τις προϋποθέσεις ώστε να χαρακτηριστεί Μεσογειακός Κυκλώνας (διεθνώς γνωστά βαρομετρικά χαμηλά ως medicanes από την ένωση των λέξεων Mediterranean και hurricanes), κάτι ωστόσο που δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ξεκίνησε ο ρωσικός οδοστρωτήρας σε ένα τεράστιο μέτωπο χρησιμοποιώντας την τακτική της “Λοξής φάλαγγας” ενώ πέφτουν πόλεις η μία μετά την άλλη

Ποιος θα σταματήσει 200.000 Ρώσους στρατιώτες αναρωτιούνται πολλοί στην Ουκρανία -Οι Ρώσοι έχουν τοπική υπεροχή 3:1...
Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι θα στείλουν πολεμικά πλοία στην Λιβύη; Ο Έλληνας πρόξενος συζητά την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με τον ΥΠΕΞ του Χαφτάρ

Οι υπουργοί Ενέργειας της Λιβύης και της Τουρκίας συζητούν την επέκταση της συνεργασίας στον τομέα του πετρελαίου και...