Καιρός

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Έρχονται ακραία φαινόμενα ακόμα και στην Αθήνα!

Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες, με ακραία φαινόμενα να καταφθάνουν από τα νοτιοδυτικά.

Η κακοκαιρία θα χτυπήσει κυρίως τα κεντρικά, ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνοδεύονται με θυελλώδεις ανέμους ανατολικών διευθύνσεων.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι:

α. οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν:

Την Τρίτη (05-02-2019)
Από τις βραδινές ώρες τα νησιά του Ιονίου (νοτίως της Κέρκυρας), την ανατολική Στέρεα και την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη νύχτα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Ειδικότερα για την Αττική, ισχυρά φαινόμενα προβλέπονται από τις βραδινές ώρες της Τρίτης (05-02-2019) έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τέταρτης (06-02-2019).

Την Τέταρτη (06-02-2019)
Τη Θεσσαλία , τις Σποράδες και την Πιέρια, τις πρωινές ώρες την Πελοπόννησο, τα νησιά του Ιονίου (νοτίως της Κέρκυρας), την ανατολική Στέρεα, την Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα τη Χαλκιδική και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Την Πέμπτη (07-02-2019)
Κατά διαστήματα τα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, καθώς και την ανατολική και τη νοτιά νησιωτική χωρά.

β. οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων, που η ένταση τους την Τρίτη (05-02-2019) θα φτάσει στα πελάγη τα 9 και πιθανώς στα νοτιανατολικά τα 10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (06-02-2019).

γ. οι χιονοπτώσεις που θα είναι κατά τόπους πυκνές:

Την Τρίτη (05-02-2019) τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Πελοποννήσου και της κεντρικής Στέρεας.
Την Τέταρτη (06-02-2019) στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας και μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά – ημιορεινά της κεντρικής Στέρεας.

Προειδοποίηση Καλλιάνου: Κίνδυνος για την Αθήνα τις επόμενες ώρες

Για 12ωρο «σφυροκόπημα» με καταιγίδες από το απόγευμα της Τρίτης που θα διαδεχθεί την αυξημένη συγκέντρωση σκόνης, έκανε λόγο ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος.

«Από τις 6 το απόγευμα της Τρίτης μέχρι τις 6 το πρωί της Τετάρτης θα επηρεαστούν κυρίως οι περιοχές του νότιου Ιονίου, της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας - συμπεριλαμβανομένης της Αττικής - αλλά και των Κυκλάδων και τα Δωδεκάνησα», εξήγησε ο κ. Καλλιάνος, στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6».

Ειδικά για την Αθήνα, ο μετεωρολόγος διευκρίνισε ότι οι βροχές αναμένονται γύρω στις 10 - 11 το βράδυ της Τρίτης μέχρι τις 6 το πρωί της Τετάρτης.

«Πολύ φοβάμαι πλημμυρικά φαινόμενα. Ο όγκος νερού που θα πέσει σε αυτό το διάστημα θα είναι μεγάλος μολονότι έχουν ξανασυμβεί τέτοιες μεταβολές του καιρού», κατέληξε ο κ. Καλλιάνος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ