Ενέργεια

Yδρογονάνθράκες: Τι έχει προβλεφθεί για τις εξορύξεις εντός του 2023;

Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση για τις σεισμικές έρευνες και τις εξορύξεις υδρογονανθράκων.


Μέχρι τα τέλη του έτους υπολογίζεται ότι θα έχουν αξιολογηθεί τα δεδομένα από την ολοκλήρωση των σεισμικών ερευνών στις εξορύξεις υδρογονανθράκων ώστε να υπάρξει μια πρώτη ερμηνεία και εκτίμηση για τον ορυκτό πλούτο της χώρας. Πρόσφατα, ολοκληρώθηκαν οι σεισμικές έρευνες Δυτικά και Νοτιοδυτικά της Κρήτης από την κοινοπραξία της ExxonMobil και της HelleniqEnergy, στις οποίες μάλιστα αναφέρθηκε την Κυριακή κατά την περιοδεία του στην Κρήτη και ο Πρωθυπουργός. Το προηγούμενο διάστημα η Energean ολοκλήρωσε αντίστοιχα τις τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες στο μπλοκ 2 στο βορειοδυτικό Ιόνιο.

Θετικά είναι τα νέα και για την παραχώρηση των Ιωαννίνων καθώς η Energean εξασφάλισε σε πολύ σύντομο χρόνο, θετικές γνωμοδοτήσεις κατά το στάδιο της διαβούλευσης για τη Μελέτη περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από τους αρμόδιους δήμους αλλά και ένα πλήθος φορέων. Μεταξύ αυτών είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, το Δασαρχείο Ιωαννίνων, η Διεύθυνση Δασών Ιωαννίνων, η Εφορεία Αρχαιοτήτων αλλά και από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΝ όπως η Διεύθυνση Χωροταξικού Σχεδιασμού και η Διεύθυνση Γ2 του ΓΕΕΘΑ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Το αμέσως επόμενο βήμα είναι η αξιολόγηση των σχολίων από την Διεύθυνση Περιβαλλοντικών Αδειοδοτήσεων (ΔΙΠΑ) του υπουργείου, στα οποία θα κληθεί να απαντήσει η εταιρεία και να δώσει τις απαιτούμενες διευκρινίσεις ώστε στην συνέχεια να υπάρξει η τελική έγκριση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Απαράβατος” όρος: Οι ΗΠΑ απαγορεύουν στην Τουρκία να χρησιμοποιήσει εγχώρια πυρομαχικά στην πιθανή απόκτηση μαχητικών F-16 Block 70

Αντιλαμβανόμαστε σε πόσο δεινή θέση βρίσκεται η Τουρκική πολεμική αεροπορία αφού ακόμη και μετά την τυχόν αναβάθμιση...
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Έκρηξη" σε ΕΕ-Βαλκάνια: Σε θέση μάχης στην οριογραμμή ο σερβικός στρατός-Κείτονται στους δρόμους στρατιώτες της ΝΑΤΟϊκής KFOR (Βίντεο-Εικόνες)

Άγρια παρέμβαση Λαβρόφ κατά Δύσης-Τουλάχιστον 25 μέλη της νατοϊκής δύναμης KFOR και 52 Σέρβοι έχουν τραυματιστεί-Σε...