Ενέργεια
Ενημερώθηκε στις:

«Καμπανάκι» από τον Λέκκα για έντονη σεισμική δραστηριότητα στην ανατολική Μεσόγειο

Στον σεισμό ανοιχτά της Καρπάθου αναφέρθηκε ο Ευθύμιος Λέκκας, τονίζοντας πως η δόνηση ήταν σε αρκετά μεγάλο βάθος, στα 50 χιλιόμετρα και ανήκει σε τελείως διαφορετικό γεωτεκτονικό πλαίσιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Δεν είναι στο ελληνικό τόξο, αλλά στην προχώρα προς την αφρικανική πλάκα» τόνισε και συνέχισε πως είναι μακριά από τα νησιά νότιου Αιγαίου και τις δονήσεις σε Αρκαλοχώρι και Ζάκρο.

«Δεν συνδέονται άμεσα, είναι σε διαφορετικό περιβάλλον, αλλά διαφαίνεται έξαρση σεισμών στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό δεν μας ανησυχεί, αλλά μας προβληματίζει και παρατηρούμε πιο στενά τη δραστηριότητα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πολύ δύσκολο η συγκεκριμένη «όχληση» να φέρει ενεργοποίηση ρηγμάτων αλλά υπάρχουν γενικές ανακατατάξεις στο ελληνικό τόξο και την ανατολική Μεσόγειο.

«Βιώνουμε μια σεισμική δραστηριότητα με έξαρση» ανέφερε, συμπληρώνοντας πως ένα γενικότερο αίτιο υπάρχει και μια γενική κινητικότητα στην νοτιοανατολική Ευρώπη και την προμετωπίδα του ελληνικού τόξου.

«Μπορεί να ενεργοποιήσει ρήγματα στον ευρύτερο ελληνικό χώρο όμως δεν μπορούμε να κάνουμε σαφή πρόβλεψη» τόνισε και κατέληξε πως «χρειάζεται προσοχή, εγρήγορση και είμαστε σε επιφυλακή για την εξέλιξη του φαινομένου».

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ