Ενέργεια

Εδώ έχουμε καύσωνα αλλά έρχεται παγκόσμια ψύξη που φέρνει λιμό!

Ο Ήλιος μπαίνει σε μια περίοδο «ελάχιστου ηλιακού» που θα μπορούσε να προκαλέσει πτώση των θερμοκρασιών έως και 2C για 20 χρόνια και να προκαλέσει έναν παγκόσμιο λιμό, σύμφωνα με ειδικούς.

Η ηλιακή δραστηριότητα έχει υποχωρήσει πολύ, με τους επιστήμονες να λένε ότι έχουν ήδη υπάρξει 100 ημέρες φέτος, όπου ο ήλιος έχει εμφανίσει μηδενικές ηλιακές κηλίδες.

Τα στοιχεία της NASA λένε ότι αυτό σημαίνει ότι η γη θα μπορούσε να βιώσει ένα νέο «Dalton Minimum», όπως την περίοδο μεταξύ 1790 και 1830 που οδήγησε σε ένα σοβαρό παρατεταμένο κρύο θραύσμα και μαζικές ηφαιστειακές εκρήξεις. «Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσαμε να εισέλθουμε σε μια από τις βαθύτερες περιόδους ύφεσης του ήλιου που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγάλες περιόδους κρύου, λιμού και άλλων ζητημάτων», αναφέρει η Daily Star.

Ο Ήλιος έχει καταγράψει δύο συνεχόμενα χρόνια ρεκόρ χωρίς κηλίδες, 77% το 2019 και 76% μέχρι στιγμής φέτος. Αυτό σημαίνει ότι έρχεται ένα βαθύ ηλιακό ελάχιστο που θα προκαλέσει δραστική πτώση των θερμοκρασιών. Αυτό για άλλη μια φορά χρησιμεύει ως υπενθύμιση ότι ο Ήλιος είναι μακράν ο πιο σημαντικός μοχλός του κλίματος και κάνει τον αντίκτυπο της λεγόμενης τεχνητής αλλαγής του κλίματος να φαίνεται συγκρατημένη συγκριτικά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ