Ενέργεια

Πρόεδρος τεχνικών ΔΕΗ για διακοπές ρεύματος: Τεράστιες ελλείψεις υλικών και προσωπικού στον ΔΕΔΔΗΕ

Με διακοπές της ΔΕΗ και περιοχές χωρίς ρεύμα ήρθαν αντιμέτωποι οι καταναλωτές την Κυριακή σε πολλές περιοχές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Τεχνικών Ελλάδας της ΔΕΗ Κώστα Μανιάτη, ο Διαχειριστής Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας που έχει την αρμοδιότητα των γραμμών και των υποσταθμών μέσης και χαμηλής τάσης παρουσιάζει τεράστιες ελλείψεις υλικών και προσωπικού και αυτός ήταν και ο λόγος που την Κυριακή, μέρα καύσωνα, έμειναν χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές.

Δεν γίνεται σωστή συντήρηση του δικτύου της ΔΕΗ
Το αποτέλεσμα σύμφωνα με τον ίδιο είναι να μη γίνεται σωστή συντήρηση του δικτύου και με τις πρώτες ακραίες καιρικές συνθήκες να εκδηλώνονται διακοπές ρεύματος. Ο κ. Μανιάτης μιλώντας στα «Νέα» αναφέρει ότι από το σύνολο του προσωπικού του ΔΕΔΔΗΕ «οι τεχνίτες είναι γύρω στους 2.000 και δεν αρκούν για τη συντήρηση του δικτύου διανομής και την αποκατάσταση βλαβών.

Ιδίως στη θερινή περίοδο για προληπτικούς λόγους πολλοί συνάδερφοι μας μετακινούνται στα νησιά γα την κάλυψη των αυξημένων αναγκών ηλεκτροδότησης με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η άμεση επέμβαση σε περιπτώσεις βλαβών» καταλήγει ο κ Μανιάτης.

Μεγάλης ηλικίας εργαζόμενοι στη ΔΕΗ
Ο ίδιος κάνει γνωστό ότι αποχωρεί μεγάλος αριθμός προσωπικού και μόνο πέρυσι έφυγαν οικειοθελώς περίπου 300 άτομα που είναι στα όρια της συνταξιοδότησης. Οι εργαζόμενοι που μένουν πίσω είναι μεγάλης ηλικίας καθώς δεν έχουν γίνει προσλήψεις νέων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ