Βιοηθική

Το ομολόγησε ο Μπουρλά: Φτιάξαμε χάπι με τσιπάκι (Βίντεο)

Η Pfizer έχει αναπτύξει ένα «καταπόσιμο χάπι» με βιολογικό μικροτσίπ που στέλνει ασύρματο σήμα στις αρμόδιες αρχές μετά την πέψη του χαπιού.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, εξηγεί τη νέα τεχνολογία της Pfizer στο πλήθος του Νταβός. «Ένα χάπι με ένα μικροσκοπικό τσιπ που στέλνει ένα ασύρματο σήμα στις αρμόδιες αρχές όταν το φαρμακευτικό προϊόν έχει αφομοιωθεί». «Φανταστείτε τη συμμόρφωση», λέει.

Αυτό που ξεκίνησε ως θεωρία συνωμοσίας και επιστημονική φαντασία πριν από λίγα χρόνια έγινε πραγματικότητα τον Απρίλιο του 2021, αφού η Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων Άμυνας του Πενταγώνου (DARPA) αποκάλυψε ότι έχει αναπτύξει ένα εμφυτεύσιμο μικροτσίπ που η υπηρεσία είπε ότι θα παρακολουθεί συνεχώς το ανθρώπινο σώμα για σημάδια μόλυνσης από ιούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη συνέχεια, τον Δεκέμβριο του 2021, η σουηδική τεχνολογική startup με έδρα τη Στοκχόλμη, DSruptive, ανακοίνωσε ότι έχει αναπτύξει ένα μικροτσίπ διαβατηρίου για τον Covid. Σε αντίθεση με το εμφυτεύσιμο μικροτσίπ της DARPA που παρακολουθεί συνεχώς το σώμα για ιογενή σημάδια, το μικροτσίπ μεγέθους ρυζιού μπορεί εύκολα να εισαχθεί κάτω από το δέρμα, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να έχουν στα χέρια τους τα διαβατήριά τους για τον Covid. Το μικροτσίπ αποθηκεύει επίσης όλα τα δεδομένα του εμβολίου του ασθενούς κατά του Covid-19. Τουλάχιστον 6.000 άνθρωποι στη Σουηδία έχουν ήδη τοποθετήσει το τσιπ κάτω από το δέρμα τους.

Πέντε μήνες αργότερα, ένα βίντεο που ανακαλύφθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιβεβαίωσε ότι ο φαρμακευτικός γίγαντας Pfizer είχε αναπτύξει ένα «καταπόσιμο χάπι» με βιολογικό μικροτσίπ που στέλνει ένα ασύρματο σήμα στις αρμόδιες αρχές μετά την πέψη του χαπιού.

Κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης για τον Μετασχηματισμό της Υγείας στην Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, εξήγησε τη νέα τεχνολογία της Pfizer στο πλήθος του Νταβός.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Διαμόρφωση τακτικής για την Ελλάδα: H παροχή εγγύς αεροπορικής υποστήριξης από τα Ρωσικά μαχητικά καταλύτης στην εξέλιξη των επιχειρήσεων

Παρά την αριθμητική υπεροχή 10:1 έναντι της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, η Ρωσία έχει τεθεί σε επισφαλή θέση και...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί αιφνιδίασαν ξανά την ρωσική αεράμυνα κτυπώντας Κούρσκ και Ντονιέτσκ-Κινδυνεύει και η Μόσχα αναρωτιούνται Ρώσοι ειδικοί (Βίντεο)

Η Ουκρανία κάνει χρήση σοβιετικής εποχής μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων-UAV Tupolev Tu-141 Strizh (πύραυλος τύπου...