Επιστήμη
Ενημερώθηκε στις:

Διεθνή Διαστημικό Σταθμό: Απίστευτο! Κομμάτι έπεσε μέσα σε σπίτι στη Φλόριντα

Η NASA διεξάγει έρευνα μετά τη πτώση ενός μεγάλου μεταλλικού τεμαχίου, που πιστεύεται ότι ήταν μέρος παλέτας μπαταριών από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), σε κατοικία στη Φλόριντα.

Πρόκειται, όπως σημειώνει ο Guardian, για ένα κυλινδρικό κομμάτι με βάρος περίπου ένα κιλό, που έπεσε σε κατοικία στην πόλη Νάπολη της Φλόριντας το απόγευμα της 8ης Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ήταν ένας εκκωφαντικός θόρυβος. Παραλίγο να χτυπήσει τον γιο μου», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, που πρόσθεσε ότι το αντικείμενο έκανε μια μεγάλη τρύπα στο πάτωμα και στο ταβάνι. Κανένας δεν τραυματίστηκε.

Η πιο πιθανή εξήγηση είναι ότι το κομμάτι προερχόταν από τον ISS.

Μια παλέτα 2,9 τόνων που χρησιμοποιήθηκε για την αναβάθμιση μιας μπαταρίας στον ISS αποσυνδέθηκε και στάλθηκε τον Μάρτιο του 2021 σε τροχιά επανεισόδου στην ατμόσφαιρα. Ήταν γνωστό ότι θα έπεφτε στη Γη μεταξύ 7 και 9 Μαρτίου αν και υπήρχε η πιθανότητα να καεί εντελώς κατά την επάνοδο.

Οι αμερικανικές αρχές κατέγραψαν την επανείσοδο διαστημικών σκουπιδιών πάνω από τον Κόλπο του Μεξικού με πορεία προς τη νοτιοδυτική Φλόριντα στις 14:29 εκείνης της ημέρας, δηλαδή μόλις πέντε λεπτά πριν πέσει στην κατοικία.

Οι ανεξέλεγκτες επανείσοδοι στην ατμόσφαιρα δεν είναι ασυνήθιστες αλλά τις περισσότερες φορές τα θραύσματα καταστρέφονται πριν φτάσουν στο έδαφος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ