Επιστήμη

Αυστραλία: Σπανιότατος γιγαντιαίος αρουραίος καταγράφηκε για πρώτη φορά - Ενθουσιασμός στους επιστήμονες

Κρυφές κάμερες «τσάκωσαν» τέσσερις αρουραίους του Βανγκούνου (Vangunu) -  ενός τρωκτικού που μπορεί να φτάσει σε μήκος τα 45 εκατοστά – να περιφέρονται σε δάσος του νησιού του αρχιπελάγους βορειοδυτικά της Αυστραλίας.

Τα τρωκτικά αναγνωρίστηκαν χωρίς αμφιβολία ως οι αρουραίοι- γίγαντες Vangunu (Uromys vika) λόγω του μεγάλου μεγέθους τους, της μακριάς ουράς τους και των πολύ κοντών αυτιών τους, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 20 Νοεμβρίου στο περιοδικό Ecology and Evolution, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα skai.gr.

«Η καταγραφή του γιγάντιου αρουραίου του Βαγνκούνου για πρώτη φορά είναι εξαιρετικά θετική ως εξέλιξη για το ελάχιστα γνωστό αυτό είδος» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μελέτης και λέκτορας βιολογίας ενδημικών σπονδυλωτών στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, Ταϊρόν Λάβερι.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Λάβερι, η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, καθώς το είδος του αρουραίου Βανγκούνου σύντομα μπορεί να εξαφανιστεί λόγω της εμπορικής υλοτομίας που έχει αποδεκατίσει το μεγαλύτερο μέρος του δάσους του νησιού. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...