Επιστήμη

NASA: Φέρνει τα UFO στο φως!


Έρχονται στο φως έρευνες της NASA για θέματα που η κυβέρνηση των ΗΠΑ έθετε ως απόρρητα για τα ΑΤΙΑ.


Δημόσια συνεδρίαση για την μελέτη των «άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων», γνωστών και ως UFO, πραγματοποίησε την Τετάρτη (31/5) η NASA.

Συγκεκριμένα, μία επιτροπή της υπηρεσίας αποτελούμενη από 16 μέλη έκανε την πρώτη της δημόσια συζήτηση που επικεντρώθηκε «σε τελικές συζητήσεις πριν η ανεξάρτητη ομάδα έρευνας της υπηρεσίας δημοσιοποιήσει μια έκθεση φέτος το καλοκαίρι», όπως ανέφερε η NASA.

Η επιτροπή, σύμφωνα με τον Independent, στην οποία συμμετέχουν ειδικοί από τομείς που κυμαίνονται από τη φυσική μέχρι την αστροβιολογία, σχηματίστηκε τον περασμένο Ιούνιο για να εξετάσει θεάσεις UFO και άλλα δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί από μη στρατιωτικούς τομείς της κυβέρνησης και του εμπορίου. Τώρα η ομάδα έδωσε την πρώτη της δημόσια συζήτηση, εν όψει μιας έκθεσης που πρόκειται να δημοσιευθεί αργότερα φέτος.

Η επιτροπή αυτή διεξάγει την πρώτη τέτοια έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ υπό την αιγίδα της διαστημικής υπηρεσίας των ΗΠΑ, για ένα θέμα που η κυβέρνηση άλλοτε περιόριζε στην αποκλειστική και απόρρητη αρμοδιότητα των αξιωματούχων των στρατιωτικών και εθνικών υπηρεσιών ασφαλείας.


«Η παρουσία τους εγείρει ανησυχίες για την ασφάλεια των ουρανών μας και είναι υποχρέωση αυτού του έθνους να προσδιορίσει εάν αυτά τα φαινόμενα ενέχουν πιθανούς κινδύνους για την ασφάλεια του εναέριου χώρου», δήλωσε ο Daniel Evans, βοηθός αναπληρωτή αναπληρωτή διοικητή της Nasa για την έρευνα.


Να σημειωθεί ότι ο όρος ΑΤΙΑ, που από καιρό συνδέεται με τις έννοιες των ιπτάμενων δίσκων και των εξωγήινων, έχει αντικατασταθεί στην κυβερνητική ορολογία από τον όρο «UAP».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...