Επιστήμη

Το «ματωμένο φεγγάρι»: Πλησιάζει η ολική έκλειψη της Σελήνης–Πού θα τη δείτε

Κατά τη διάρκεια της έκλειψης, το φως που θα φτάνει τη σελήνη θα έχει διαθλαστεί μέσα από την ατμόσφαιρα της Γης, με αποτέλεσμα το χρώμα της να αλλάζει από γκρι σε ροζ και στη συνέχεια από πορτοκαλί σε κόκκινο.

Η υπερπανσέληνος του Μαΐου αναμένεται να κορυφωθεί στις 16 Μαΐου. Αν και η επερχόμενη πανσέληνος αποκαλείται από τους αστρονόμους ως «ματωμένο φεγγάρι», λόγω της ολικής έκλειψης Σελήνης, κανονικά η πανσέληνος του Μαΐου είναι γνωστή ως το «φεγγάρι των λουλουδιών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό το όνομα καθιερώθηκε από τους ιθαγενείς της Αμερικής καθώς αυτή είναι η περίοδος που παρατηρείται η εμφάνιση πολλών ειδών λουλουδιών. Δεν χρειάζεστε ειδικά γυαλιά για να κοιτάξετε τον ουρανό, όπως στην ηλιακή έκλειψη. Τα κιάλια ή ένα τηλεσκόπιο θα βελτιώσουν την εμπειρία.

Στην Ελλάδα το φαινόμενο θα είναι πιο έντονο στις 16 Μαΐου στις 07:30. Η έκλειψη θα είναι ορατή από τμήματα της Αμερικής, της Ανταρκτικής, της Ευρώπης, της Αφρικής και του ανατολικού Ειρηνικού, σύμφωνα με το Space.com.

Αυτή θα είναι η πρώτη από τις δύο σεληνιακές εκλείψεις το 2022. Η επόμενη θα λάβει χώρα στις 8 Νοεμβρίου 2022.

Μπορείτε παρακολουθήσετε και live από τη NASA το φαινόμενο:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η ελληνική πολεμική μηχανή θα μπορεί να απειλεί σε περίπτωση ελληνοτουρκικής κρίσης με στρατηγικά πλήγματα ακόμη και την Άγκυρα

Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι μετά την ανακοίνωση της CHEVRON; Απειλεί την Κύπρο Κεμαλικός Βουλευτής ως αποθήκη ισραηλινών...
polemos-urania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

Για αυτό δεν το εγκαταλείπει ο Ζελένσκι! 10 χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν για την υπεράσπιση του Ποκρόβσκ -Δείτε την περικύκλωση σε live χάρτη

Όσο και εάν επιθυμεί το Κίεβο να διατηρήσει υπό τον έλεγχό του το Ποκρόβσκ, οι δυνάμεις των αμυνόμενων εξουθενώνονται