Επιστήμη

"Σεισμός" στους σεισμολόγους: Παπαδόπουλος κατά Τσελέντη για ψευδή ηλικία και αναξιοκρατία

Σεισμικές δονήσεις στον χώρο των σεισμολόγων και βαθιές... ρωγμές στη σχέση δύο έμπειρων και διακεκριμένων καθηγητών, του Γεράσιμου Παπαδόπουλου και του Άκη Τσελέντη μετά από διαδικτυακές καταγγελίες του πρώτου.

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, με ανάρτησή του στο Facebook κατηγόρησε τον συνάδελφό του ότι δήλωσε ψευδή ηλικία στην προσπάθεια διεκδίκησης της θέσης του Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών! Μάλιστα, αναφέρθηκε και στα μέλη της επιτροπής, αφήνοντας σαφείς αιχμές για σύσταση της επιτροπής φίλα προσκείμενη στον Τσελέντη και αναξιοκρατική διαδικασία ανάδειξής του σε Διευθυντή του Γεωδυναμικού.

Η ανάρτηση του καταλήγει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που ξεκίνησε, καλώντας τον συνάδελφό του να παραιτηθεί "τώρα που έχεις λίγο χρόνο ακόμη".

Συγκεκριμένα, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος έγραψε:

"Μετά από 35 χρόνια παράλληλης πορείας δικαιούμαι να σου απευθυνθώ δημόσια. Έθεσες και πάλι υποψηφιότητα για δ/ντής στο Γεωδυναμικό. Επειδή έχεις υπερβεί το όριο ηλικίας που θέτει ο νόμος, προσκόμισες χαρτιά για νεώτερη ηλικία, λίγες μέρες πριν λήξει η προθεσμία! Η αλλαγή ηλικίας νομικά δε γίνεται δεκτή. Αλλά ούτε με την κοινή λογική στέκει. Γιατί αν ισχύει, μπήκες στο παν/μιο 15-16 χρόνων!!!

ΣΕΙΣΜΟΣ: ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ κ. Α. ΤΣΕΛΕΝΤΗ!! Αγαπητέ Συνάδελφε κ. Τσελέντη, Μετά από 35 χρόνια παράλληλης πορείας δικαιούμαι...

Gepostet von Gerasimos Papadopoulos am Montag, 18. Mai 2020

Συνεπώς, φέρνεις σε πολύ δύσκολη θέση τα μέλη της επιτροπής. Θα μου πεις ότι ο Υφυπουργός Έρευνας κ. Χρίστος Δήμας (Χρίστος Δήμας - Christos Dimas) συγκρότισε, όλως τυχαίως, μια πολύ φιλική επιτροπή. Όλως τυχαίως ο φίλος σου ο κ. Π. Βαρώτσος, που μαζί κάνετε τις προγνώσεις επί 30 χρόνια, όλως τυχαίως ο κ. Κ. Συνολάκης #CostasSynolakis, επιστημονικός συνεργάτης του Πρωθυπουργού. Και άλλοι. Παρ’ ολα αυτά δυσκολεύονται να πάρουν μερίδιο στη μη νομιμότητα. Για να κρατήσεις την αξιοπρέπειά σου, για να κρατήσουν και οι άλλοι τη δική τους, σε προτρέπω να δηλώσεις παραίτηση από υποψήφιος. Είναι το καλύτερο που σου μένει να κάνεις! Τώρα που έχεις λίγο χρόνο ακόμη!!".

Απάντηση στην καταγγελία του Γεράσιμου Παπαδόπουλου έδωσε μέσω του News247.gr o σεισμολόγος καθηγητής, Άκης Τσελέντης.

 

Ο σεισμολόγος καθηγητής μίλησε στο News247.gr χαρακτηρίζοντας ως ψευδές το περιεχόμενο της ανάρτησης του συναδέλφου του, προαναγγέλλοντας μάλιστα και προσφυγή στη δικαιοσύνη.

"Θα τα βρει η δικαιοσύνη. Όταν κάποιοι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν επιστημονικά, προσφεύγουμε στη λάσπη. Σε λάσπη εγώ δεν απαντώ. Είναι όλα ψέματα", ήταν η τοποθέτηση του Άκη Τσελέντη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ