Επιστήμη

Βρέθηκε προϊστορικός ελέφαντας 8 εκατ. ετών! (εικόνες)

Ένας Σκοπιανός ανακάλυψε απολιθώματα από τον τεράστιο σκελετό προϊστορικού ελέφαντα, ενός ζώου, που σύμφωνα με τους ειδικούς, προϋπήρξε των μαμούθ.

Οι παλαιοντολόγοι που εξέτασαν τα ευρήματα, ακολούθησαν τις πλέον σύγχρονες μεθόδους προκειμένου να ορίσουν την «ηλικία» των απολιθωμάτων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έβγαλαν τα τεστ τα απολιθώματα ελέφαντα που βρέθηκαν στο χωράφι των Σκοπίων, ήταν ηλικίας 8 εκατ. ετών.

Η αναφορά για τα ευρήματα κινητοποίησαν άμεσα παλαιοντολόγους από τα Σκόπια και τη Βουλγαρία, οι οποίοι συνεργάστηκαν για να αποδώσουν το καλύτερο αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τους τα απολιθώματα προέρχονται από προϊστορικό ελέφαντα, που έζησε πριν από 8 εκατ. χρόνια, την εποχή του Μειοκαίνου, στη σημερινή περιοχή Dolni Disan, στο κέντρο των σημερινών Σκοπίων. Το βάρος του ήταν σχεδόν 10 τόνοι και η ηλικία του ήταν περίπου 50 ετών.

Κατά τη διάρκεια του Μειοκαίνου, η περιοχή που βρέθηκε το απολίθωμα ήταν σαβάνα και το κλίμα έμοιαζε πολύ με εκείνο της σημερινής Αφρικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ