Πνευματικά ωφέλιμα

Εορτολόγιο 19 Αυγούστου: Μνήμη του Αγίου Ανδρέα του Στρατηλάτη

Ο απόστολος Παύλος μίλησε για νέφος μαρτύρων, κατά την εποχή του, και είναι ασφαλώς πολύ περισσότεροι στη συνέχεια, αφού ο αριθμός αυτών που θυσιάστηκαν για την αγάπη του Χριστού, μόνο κατά τους τρεις πρώτους αιώνες μ. Χ., υπολογίζονται σε έντεκα εκατομμύρια. Συνεπώς, δεν είναι παράδοξο το γεγονός ό, τι στα ημερολόγιά μας συναντούμε συχνά μνήμες δεκάδων, εκατοντάδων, χιλιάδων και μυριάδων μαρτύρων.

Ο άγιος Ανδρέας έζησε περί τα τέλη του 3ου αιώνα και υπηρετούσε ως αξιωματικός του ρωμαϊκού στρατού, κάτω από τις διαταγές του αρχιστράτηγου Αντίοχου. Επικεφαλής μικρού σώματος  στρατιωτών, μετά από θερμή προσευχή, κατόρθωσε να νικήσει τον πολυάριθμο περσικό στρατό, γεγονός που εκτιμήθηκε  από τον Αντίοχο. Η στάση του όμως στη συνέχεια, ωστόσο, έγινε εχθρική όταν πληροφορήθηκε ότι ο Αντρέας προσείλκυσε στη χριστιανική πίστη τους στρατιώτες του και έστειλε μεγάλο αριθμό συναδέλφων τους για να τους μεταπείσει με τη βία. Και εκείνοι όμως, μιμούμενοι τους πρώτους, έγιναν Χριστιανοί. Μη αντέχοντας αυτή την εξέλιξη ο Αντίοχος διέταξε τη σύλληψη και θανάτωση, τόσο του Αγίου Ανδρέου, όσο και του πλήθους των στρατιωτών του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεντεύξεις 0

Ναύαρχος Τσαϊλάς στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με αφορμή το UFUK: Να ενεργοποιηθούν γρήγορα τα ελικόπτερα ROMEO, τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη P-3 ORION και τα μη επανδρωμένα Alpha 900 για το Π.Ν.

Με την ενεργοποίηση του πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου, οι συντάκτες της τουρκικής στρατηγικής πλέον έχουν τη δυνατότητα...