Πνευματικά ωφέλιμα

Γερόντισσα Φιλοθέη: Η πλάνη των λογισμών

Σκέψεις έχουμε όλοι οι άνθρωποι, είναι μέρος της φύσης μας, της φύσης του ανθρώπου, να σκέφτεται. Αλλά αυτή η σκέψη, ανάλογα με το περιεχόμενό της, μπορεί να αποτελέσει γνώρισμα ενός ανθρώπου αγίου, ενός ανθρώπου με αγάπη για τον συνάνθρωπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτός ο λογισμός, ο "καλός λογισμός" έχει "μέσα [σε αυτόν] αγάπη", σύμφωνα με τον Άγιο Παΐσιο. Ο "κακός λογισμός" όμως, δεν επιτρέπει στον άνθρωπο να χτίσει πραγματικές σχέσεις και να δει τον άνθρωπο με καθαρό το αίσθημα αγάπης το οποίο έχουμε όλοι μας, όντες "κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν" του Κυρίου, μέσα μας. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να μοιάσουμε λίγο παραπάνω στους Αγίους μας και στον ίδιο τον Κύριό μας και να αγαπήσουμε πραγματικά τον συνάνθρωπο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ποιο είναι το κοινό λάθος που διέπραξαν Πούτιν-Νετανιάχου-Τράμπ στους πολέμους που ενεπλάκησαν; Το νέο Δόγμα και η "περίπτωση" της Ελλάδας

Οι σύγχρονοι πόλεμοι αμφισβητούν ολοένα και περισσότερο το δόγμα περί σύντομης διάρκειας πολέμων, καθώς οι πρόσφατες...
Μέση Ανατολή 0

Δεκάδες Ισραηλινοί νεκροί ή τραυματίες στο Λίβανο ενώ παγίδες με Α/Τ πυραύλους Kornet αυξάνουν τον αριθμό των κατεστραμμένων Merkava

Οι λιβανέζοι σιίτες τρομοκράτες χρησιμοποιούν ευρέως τακτικές ανταρτοπόλεμου που είναι το πιο επικίνδυνο είδος πολέμου