Πνευματικά ωφέλιμα

Όταν πεθάνει κάποιος συγγενής πρέπει να φοράμε μαύρα;

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Κανονικα εμεις οι Χριστιανοι δεν πρεπει να φοραμε μαυρα λογω πενθους διοτι πως ειναι δυνατον να πενθουμε αφου πιστευουμε στην Ανασταση και στη Ζωη μετα Θανατον.

Τα μαυρα εχουν μεινει απο την παραδοση μας και συνεχιζουμε να τα φοραμε ως τιμης ενεκεν για τον νεκρο μας, ειναι ενας φορος τιμης για την μνημη του.

Οι χηρες λοιπον δεν χρειαζεται να φορανε ισοβιως τα μαυρα εκτος βεβαια εαν ετσι το νιωθουν. Γενικα κανεις δεν επιβαλει σε κανεναν τιποτα, αλλα ο καθενας πρατει συμφωνα με τη συνειδηση του.

Τα μαύρα δεν έχουν καμία σχέση με την Ορθοδοξία, αλλά με τις παραδόσεις.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ngcfOMKc0Wk]

perivolipanagias.blogspot.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Πάμε για σύγκρουση-Η έγκριση του Τουρκολιβυκού μνημονίου από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στην Λιβύη φέρνει πολεμική κρίση Ελλάδος-Τουρκίας;

Οι Τούρκοι θα επιχειρήσουν στρατιωτικά να κεφαλοποιήσουν αυτήν την έγκριση των Λίβυων στο πεδίο κατά της Ελλάδος