Πατριαρχεία
Ενημερώθηκε στις:

Και κάπως έτσι μπαίνει στα συρτάρια το σκάνδαλο Ελπιδοφόρου! Δωρεά $350.000 για το Νοσοκομείο του Μπαλουκλή

Δεν το χωράει πραγματικά ανθρώπου νους πως οι Φαναριώτες εμπαίζουν τον κοινό νου του κάθε παρατηρητή και σκανδαλίζουν και τον τελευταίο πιστό. 

Γράψαμε και ξαναγράψαμε πως Δεν μπορεί να κουκουλωθεί κι αυτό το σκάνδαλο με την βάπτιση και τα καμώματα Ελπιδοφόρου, αλλά και που γράφαμε εμείς, και φώναζε το Άγιο Όρος, και που ζητούν εξηγήσεις από την Ελλαδική Εκκλησία, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο λειτουργούν πάλι με το δόγμα της "Σκασίλα μας" που εδραίωσε την Αμερική ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος. 

 

Σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και σαν να μην συμβαίνει τίποτα ανακοίνωσε οικονομική βοήθεια $350.000 για το Νοσοκομείο του Μπαλουκλή, που κάηκε πρόσφατα. 

 

Και γράφει το δελτίο τύπου της Αρχιεπισκοπής:

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος έφτασε στην Κωνσταντινούπολη για το τρίτο προσκυνηματικό ταξίδι που διοργανώνεται αυτή τη χρονιά στα πλαίσια της εκατονταετηρίδας και έγινε δεκτός στο Φανάρι από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίο.

Κατά τη συνάντηση, ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής εξασφάλισε ένα ποσό αρχικά 350.000 δολαρίων για την ανοικοδόμηση του Νοσοκομείου του Μπαλουκλή και την ανακούφιση των εκτοπισθέντων μετά από την πυρκαγιά που κατέστρεψε τμήμα του νοσοκομείου πριν από τέσσερις ημέρες.

«Το νοσοκομείο είναι ένα ιστορικό κτίριο και ένα σημαντικό ίδρυμα για τη φροντίδα ηλικιωμένων αδελφών μας που διαμένουν στην Πόλη», δήλωσε ο Σεβασμιώτατος. Επιβεβαιώνοντας μια ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα, ο Σεβασμιώτατος συνέχισε: «Σήμερα με χαρά πληροφορώ τον Παναγιώτατο ότι η Ομογένεια μας ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμά μας για ανακούφιση των πληγέντων και για την ανακαίνιση του νοσοκομείου:

Το Ταμείο Ηγεσίας των 100 της Αρχιεπισκοπής έχει δεσμεύσει για το σκοπό αυτό 100.000 δολάρια.

Το Τάγμα του Αγίου Ανδρέα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, έχει δεσμεύσει 100.000 δολάρια, ενώ η Φιλόπτωχος αδελφότητα κυριών της Αρχιεπισκοπής έχει δεσμεύσει 50.000 δολάρια.

Επιπλέον, η Αρχιεπισκοπή μας έχει δεσμεύσει άλλα 100.000 δολάρια για το σκοπό αυτό και αναμένουμε αυτό το ποσό να αυξηθεί μέσω διαφόρων δωρεών».

Ο Σεβασμιώτατος θα επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες το Νοσοκομείο του Μπαλουκλί. Όπως είναι γνωστό, το νοσοκομείο, που βρίσκεται στην περιοχή Zeytinburnu, υπέστη εκτεταμένες ζημιές κατά τη διάρκεια της καταστροφικής πυρκαγιάς στις 4 Αυγούστου 2022.

Προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά και ανακήρυξη σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αιγαίου

 

Κι επειδή δεν φτάνει η συγκάλυψη του σκανδάλου, οι Φαναριώτες πρέπει να βγουν κι από πάνω, στις 14 Αυγούστου ο Αρχιεπίσκοπος θα μεταβεί στην ιστορική Μονή της Παναγίας Σουμελά για να εορτάσουν με τον Πατριάρχη την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. 

Και στις 5 Σεπτεμβρίου ο Ελπιδοφόρος θα μεταβεί στη Χίο, όπου θα ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος  Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Καμιά αντίδραση από την Μητρόπολη Χίου μήπως; 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές