Πατριαρχεία

Ο Οικουμενικός Πατριάρχηςστη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ – Θερμή υποδοχή παρουσία Ιερώνυμου

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έτυχε θερμής υποδοχής στη Θεολογική Σχολή από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, τον υφυπουργό Εσωτερικών, Σταύρο Καλαφάτη, τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Νικόλαο Γ. Παπαϊωάννου, φοιτητές και καθηγητές.

Ο κ. Βαρθολομαίος αφού συνομίλησε για λίγα λεπτά μαζί τους, στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, όπου τελέστηκε λειτουργία παρουσία πλήθους κόσμου, σημείωσε το GRTimes.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο προκαθήμενος της ορθοδοξίας είναι το τιμώμενο πρόσωπο σε συνέδριο που διοργανώνουν φορείς της Θεσσαλονίκης, η Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ και το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, 29 Μαΐου.

Τέλος, στόχος του Συνεδρίου είναι, σύμφωνα με τους διοργανωτές, «να αναδειχθεί το πολυσχιδές έργο του Οικουμενικού Πατριάρχη, του μακροβιότερου στον θρόνο της Κωνσταντινούπολης όλων των εποχών, και ο ρόλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στον σύγχρονο κόσμο».

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Zvezda - Ρώσοι αλεξιπτωτιστές καθάρισαν ισχυρό ουκρανικό οχυρό
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σαν Βιντεοπαιχνίδι: Ρώσοι κομάντος «καθάρισαν» πάνοπλο ουκρανικό οχυρό (Βίντεο)-Ανατινάχθηκε ΤΟΜΠ γεμάτο Ουκρανούς στρατιώτες (Βίντεο)

Δύο εντυπωσιακά πλήγματα προκάλεσε ο ρωσικός στρατός στις ουκρανικές δυνάμεις, με τον απολογισμό για το Κίεβο να είναι...