Πατριαρχεία

9 χρόνια κάθε μέρα Μεγάλη Παρασκευή-Πότε θα μάθουμε την τύχη των απαχθέντων Μητροπολιτών ;

Εννιά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την πιο θλιβερή και περίεργη ιστορία που στοιχειώνει την παγκόσμια Ορθοδοξία.

Εννιά χρόνια από την απαγωγή των επισκόπων του Χαλεπίου, του Συροϊακωβίτη Γιοχάνα Ιμπραήμ και του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Παύλου , αδελφού του Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη.

Εκκλήσεις επί εκκλήσεων έγιναν όλα αυτά τα χρόνια για την απελευθέρωσή τους, αλλά το τι συνέβη στην πραγματικότητα στους δύο Ιεράρχες μετά την απαγωγή τους παραμένει μυστήριο. Είναι επίσης άγνωστο ποιος ήταν πίσω από την απαγωγή, αν και πολλά έχουν ακουστεί κατά καιρούς, αλλά καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Ο Ορθόδοξος Μητροπολίτης του Χαλεπίου, Παύλος (ο μικρότερος αδελφός του Πατριάρχη της Αντιόχειας, Ιωάννη) και ο Συρο-Ιακωβότης Μητροπολίτης της ίδιας πόλης, Γιοχάνα Ιμπραήμ, συνελήφθησαν από μαχητές στις 22 Απριλίου 2013, όταν ταξίδευαν με αυτοκίνητο στα τουρκικά σύνορα για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση των ιερέων που είχαν συλληφθεί προηγουμένως.

Πάντως τον Ιανουάριο του 2020 είχε διακινηθεί η είδηση πως οι δύο Επίσκοπο είναι νεκροί με μαρτυρικό θάνατο από το 2016. ( Διαβάστε εδώ )

Σχετικά με αυτές τις πληροφορίες το Πατριαρχείο Αντιοχείας απάντησε τότε: "Δεν επιβεβαιώνουμε, δεν αμφισβητούμε"

Ο κ. Άρεφ Αλομπέιντ , Δρ. της Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής θυμάται και συγκινεί: 

Σαν σήμερα στις 22/04/2013 απήχθησαν οι δύο Σύριοι Μητροπολίτες (Παύλος και Ιμπραχήμ). Η τύχη τους μέχρι σήμερα παραμένει άγνωστη. Ωστόσο, προσωπικά, πιστεύω μέχρι στιγμής ότι πίσω από την απαγωγή τους κρύβεται πολιτική σκοπιμότητα.

Οι τρομοκράτες – φονιάδες του ΙΣΙΣ δεν δίστασαν να αποκεφαλίσουν Αμερικάνους, Σύριους, Ιάπωνες, Άγγλους, Ρώσους κλπ στη Συρία μπροστά στις κάμερες. Όμως για τους δυο Μητροπολίτες ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Το να πούμε ότι οι τρομοκράτες του ΙΣΙΣ τους απήγαγαν ή τους εκτέλεσαν ίσως να βολεύει «ορισμένους», δήθεν το θέμα έχει τελειώσει. Η ιστορία της απαγωγής των δύο Σύριων Μητροπολιτών μου θυμίζει, σε μεγάλο βαθμό, τις ιστορίες απαγωγής ξένων υπηκόων στο Λίβανο κατά τη δεκαετία του 1980.

Τέλος, η δήλωση του Συροϊακωβίτη Μητροπολίτη Ιμπραχήμ στο BBC σχεδόν δέκα μέρες πριν από την απαγωγή του, μας δείχνει το πρώτο σκαλοπάτι για την αποκάλυψη του εγκληματία – απαγωγέα. Πάντα θα είναι προσωπικό στοίχημα για εμένα μέχρι να αποκαλυφθεί η τύχη των δυο εν λόγω Μητροπολιτών.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...