Πατριαρχεία

Οικουμενικός Πατριάρχης: Άδικη και ατυχής μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί-Τώρα είναι μόνο για τους μουσουλμάνους αδελφούς μας

Συνεχίστηκε η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου στις ΗΠΑ..
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και η αντιπροσωπεία του αναχώρησαν από την Ουάσιγκτον και έφθασαν στο Πίτσμπουργκ με θερμή υποδοχή από τον Μητροπολίτη Σάββα και πιστούς από τη Μητρόπολη.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χαρακτήρισε τη μεταστροφή της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη ως «άδικη» και «ατυχή» απόφαση μετά τη Δοξολογία στην Εκκλησία των Αγίων Πάντων στο Weirton της Δυτικής Βιρτζίνια, την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου.

Στην προσφώνηση του Μητροπολίτη Πίτσμπουργκ Σάββα, ο οποίος μίλησε για τη «μικρή» Ενορία των Αγίων Πάντων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε με συγκίνηση ότι δεν υπάρχουν μικρές και μεγάλες κοινότητες, μικρές και μεγάλες ενορίες, μικρές και μεγάλες εκκλησίες.

«Και η μικρότερη εκκλησία στα χωριά σας στην Ελλάδα ή στο χωριό μου στην Ίμβρο, όπου γίνεται η Θεία Λειτουργία, αυτή η εκκλησία είναι τόσο μεγάλη όσο η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, που δυστυχώς, όπως ξέρετε, έγινε τζαμί πέρυσι. », πρόσθεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Τόνισε ότι αυτός ο περίφημος Καθεδρικός Ναός του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Χριστιανισμού ήταν ένα μουσείο ανοιχτό σε όλους τους ανθρώπους που έρχονταν να θαυμάσουν την Πόλη των Πόλεων και την Αγία Σοφία, «αυτό το αθάνατο μνημείο των Πατέρων μας που μένει στους αιώνες, τώρα που έχει μετατραπεί σε τζαμί, είναι μόνο για τους μουσουλμάνους αδελφούς μας και λυπούμαστε για αυτή την άδικη και ατυχή απόφαση της κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας».

Στιγμιότυπα από το twitter του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ